Δημοπρατήθηκε το νέο κτίριο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του δήμου Πλατανιά

Νέες ταΐστρες για αδέσποτα από τον Δήμο Αθηναίων με υπόδειξη των δημοτών
6 Ιουλίου 2020
Δωρεάν προληπτικός παιδιατρικός έλεγχος στην Κέα
6 Ιουλίου 2020
Show all

Δημοπρατήθηκε το νέο κτίριο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του δήμου Πλατανιά

Δημοπρατήθηκε το νέο κτίριο του ΠΠΙ του δήμου Πλατανιά, προϋπολογισμού 882.000,00 €. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2019, από την περιφέρεια Κρήτης. Το νέο κτίριο θα κατασκευασθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, το οποίο έχει παραχωρηθεί στην 7η ΥΠΕ έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων και θα αποτελείται από τέσσερα ιατρεία, εξεταστήρια, γραφεία νοσηλευτών, θάλαμο βραχείας νοσηλείας, χώρους υγιεινής και ανάπαυσης προσωπικού κ.λ.π. Επίσης συμπεριλαμβάνονται όλες οι Η/Μ εγκαταστάσεις, καθώς και η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, η οποία θα εξασφαλίζει πέραν των άλλων και δύο θέσεις στάθμευσης ασθενοφόρων.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 18 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

Στο επόμενο διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Χανίων, που έχει την ευθύνη του διαγωνισμού, θα διεκπεραιώσει τις απαραίτητες εργασίες για την ανάδειξη οριστικού αναδόχου, ενώ έπεται στο επόμενο διάστημα και ο διαγωνισμός από την αρμόδια υπηρεσία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, για την προμήθεια του απαραίτητου ξενοδοχειακού και Ιατροτεχνικού εξοπλισμού.

Μετά τα παραπάνω μπαίνει σε πορεία υλοποίησης, ένα χρόνιο αίτημα και μια πραγματική ανάγκη για την παροχή πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας, στους κατοίκους και επισκέπτες του δήμου Πλατανιά.

Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει από το 2011 από το δήμο Πλατανιά, προκειμένου καταρχήν να πειστούν τα αρμόδια όργανα για την σκοπιμότητα της σύστασης του ΠΠΙ και στη συνέχεια με τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία που υπάρχει, να φτάσουμε στη δημοπράτηση του έργου. Ο Δήμος όλο αυτό το διάστημα πέρα από την παραχώρηση του ακινήτου, συμμετείχε στις διαδικασίες εγκρίσεων, αδειοδοτήσεων, έκδοση πολεοδομικής άδειας, καθώς και στην εκπόνηση συναφών μελετών.