Δημοπρατούνται τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης Θεσσαλίας

Βρέθηκαν αρχαία στο υπό κατασκευή 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης
16 Ιουλίου 2021
Το σχέδιο της Περιφέρειας για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας στην Αττική στην μετά-covid εποχή
16 Ιουλίου 2021
Show all

Δημοπρατούνται τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης Θεσσαλίας

Ξεκινούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την κατάρτιση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης.

Η χρηματοδότηση, όπως ενημερώνει ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, προέρχεται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και από πόρους του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας του Υπουργείου.

«Τα χρήματα πιστώθηκαν και προχωράμε στην δημοπράτηση. Είναι μια σημαντική εξέλιξη, που ενεργοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία των τελευταίων δεκαετιών. Τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης αποτελούν εργαλείο ανάπτυξης για την κτηνοτροφία στη Θεσσαλία και οδηγούν στην πλήρη καταγραφή και ορθολογική χρήση των βοσκήσιμων γαιών. Παράλληλα θέτουμε τις βάσεις ώστε να μη χάνεται κανένας βοσκότοπος από άλλες δραστηριότητες» προσθέτει ο Κ. Αγοραστός.

Ο προϋπολογισμός του έργου για τη Θεσσαλία φθάνει τα 2.813.387,706 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και αφορά έκταση 6.251.927,68 στρεμμάτων στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Σποράδων και Τρικάλων.

Στόχος, όπως τονίζεται, είναι η πλήρης και αντικειμενική απογραφή της φυσιογνωμίας, του καθεστώτος χρήσης και του παραγωγικού δυναμικού των βοσκήσιμων γαιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να γίνει ο χωρικός προσδιορισμός, να είναι γνωστή η ακριβής επιφάνειά τους, η αξιόπιστη εκτίμηση της βοσκοϊκανότητάς τους, η λιβαδική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η διαίρεσή τους σε λιβαδικές μονάδες, οι οποίες θα κατανεμηθούν στη συνέχεια στους κτηνοτρόφους, ούτως ώστε να εξατομικευτεί η χρήση τους.