Δημοτικοί διοικητικοί υπάλληλοι ασκούν αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας έως τις 30 Ιουνίου

Παράταση συμβάσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους
30 Μαρτίου 2021
Χαλκίδα: Πέντε σημαντικά έργα της Δ.Ε.Υ.Α.Χ προς ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης»
30 Μαρτίου 2021
Show all

Δημοτικοί διοικητικοί υπάλληλοι ασκούν αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας έως τις 30 Ιουνίου

Με το άρθρο 84 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή χτες τα μεσάνυχτα και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος παρατείνεται η ισχύς προηγούμενης ρύθμισης (50 του ν.4753/2020) για την άσκηση αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας από διοικητικούς δημοτικούς υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι σε δήμους στους οποίους δεν υφίσταται δημοτική αστυνομία ή το προσωπικό που υπηρετεί δεν επαρκεί, με απόφαση του δημάρχου και για όσο διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού και πάντως όχι πέραν της 30ης.6.2021, να ορίζονται διοικητικοί υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ, οι οποίοι θα ασκούν αποκλειστικά τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας ως αρμόδιας αρχής ελέγχου και επιβολής κυρώσεων των μέτρων για την αποτροπή της πανδημίας.

Άρθρο 84
Άσκηση αρμοδιοτήτων δημοτικής αστυνομίας σε δήμους στους οποίους αυτή δεν υφίσταται ή έχει ανεπαρκή στελέχωση – Τροποποίηση άρθρου 50 ν. 4753/2020
Ο τίτλος και οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 50 του ν. 4753/2020 (Α΄227) τροποποιούνται και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 50
Άσκηση αρμοδιοτήτων δημοτικής αστυνομίας σε δήμους στους οποίους αυτή δεν υφίσταται ή έχει ανεπαρκή στελέχωση

  1. Σε δήμους στους οποίους δεν υφίσταται δημοτική αστυνομία ή το προσωπικό που υπηρετεί δεν επαρκεί κατά την κρίση του δημάρχου, δύναται με απόφαση του δημάρχου, για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και πάντως όχι πέραν της
    30ης.6.2021, να ορίζονται διοικητικοί υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ, οι οποίοι θα ασκούν αποκλειστικά τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας ως αρμόδιας αρχής ελέγχου και επιβολής κυρώσεων των μέτρων για την αποτροπή της πανδημίας.
  2. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να παρατείνεται η ισχύς του παρόντος, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν έκτακτοι λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας και πάντως όχι πέραν της 30ης.9.2021.