Δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης: Αξιωματική αντιπολίτευση οι… ανεξάρτητοι

Αναβάθμιση του οδικού δικτύου και αστικές αναπλάσεις στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων
26 Αυγούστου 2022
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η παγκόσμια ημέρα σκύλου μας θυμίζει το ελλειμματικό θεσμικό πλαίσιο
26 Αυγούστου 2022
Show all

Δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης: Αξιωματική αντιπολίτευση οι… ανεξάρτητοι

Αλλαγές έχουμε στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, ως προς τις ισορροπίες των συνδυασμών, μετά από αποχωρήσεις. Σε δεύτερη δύναμη εντός του δημοτικού συμβουλίου, αναδεικνύεται πλέον το μπλοκ των ανεξάρτητων συμβούλων, μετά την οριστική αποχώρηση των Γιάννη Ιωαννίδη και Κώστα Κουρού από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις».
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι πλέον εφτά(7) εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, φτάνοντας τη δύναμη των παρατάξεων Κουζιάκη και Μιχαηλίδη, οι οποίοι μετρούν έκαστος από δύο(2) απώλειες. Τον χορό είχαν ανοίξει οι Πέτρος Αθανασιάδης και Γιώργος Ευκολίδης, από την παράταξη Μιχαηλίδη, μειώνοντας τη δύναμη της «Μετάβασης για το Δήμο Κοζάνης», ενώ πλέον πλήγμα δέχθηκε και η Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» που μέχρι πρόσφατα μπορούσε να μετράει ίσο αριθμό συμβούλων με την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου, Λάζαρου Μαλούτα, ο οποίος έχασε από το δυναμικό του την Τάνια Βεντούλη και τον Κώστα Κυριακίδη, μετρώντας εδώ και αρκετό καιρό εννέα (9) συμβούλους.
Μία απώλεια έχει καταγράψει και ο συνδυασμός «Κοζάνη Μπροστά» με την ανεξαρτητοποίηση του Θανάση Δερμιτζάκη, με το συνδυασμό του Βαγγέλη Σημανδράκου (έχει παραιτηθεί πλέον), να μετρά έξι(6) δημοτικούς συμβούλους.
Έτσι η δύναμη των παρατάξεων έχει ως εξής: Λάζαρος Μαλούτας- Ενότητα 9 σύμβουλοι ν(από 11 που εκλέχθηκαν) Χάρης Κουζιάκης- Κοζάνη Τόπος Να Ζεις 7 σύμβουλοι(από 9 που εκλέχθηκαν) Κυριάκος Μιχαηλίδης- Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης 7 σύμβουλοι(από 9 που εκλέχθηκαν) Ανεξάρτητοι- 7 σύμβουλοι Σάββας Αλεξανδρίδης- Κοζάνη Μπροστά 6 σύμβουλοι (από 7 που εκλέχθηκαν) Φώτης Κεχαγιάς- Δύναμη Προοπτικής 2 σύμβουλοι Νόντας Στολτίδης- Λαϊκή Συσπείρωση 2 σύμβουλοι Κώστας Κύργιας- Αδέσμευτοι Πολίτες 1 σύμβουλος