Δημόσιο –Κινητικότητα: Πότε θα κριθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων –Πότε θα γίνουν οι μετακινήσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και Πράσινου Ιδρύματος “Θεόφραστος”
13 Απριλίου 2022
Διακόπτονται σημαντικά έργα στους Δήμους λόγω των ανατιμήσεων
14 Απριλίου 2022
Show all

Δημόσιο –Κινητικότητα: Πότε θα κριθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων –Πότε θα γίνουν οι μετακινήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος κύκλος κινητικότητας για το έτος 2022, με όσους υπαλλήλους επιθυμούν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 15.722 θέσεις, εκ των οποίων 14.577 θα καλυφθούν μέσω μετατάξεων και 1.145 μέσω αποσπάσεων. Οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα και με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 17 Απριλίου. Πότε όμως θα γνωρίζουν αν το αίτημά τους έχει εγκριθεί;

Η νομοθεσία για το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στον δημόσιο τομέα προβλέπει συγκεκριμένες προθεσμίες. Ειδικότερα, ως προς την αξιολόγηση των αιτημάτων των υπαλλήλων, ο νόμος προβλέπει έως 15 Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κρίσεις. Σύμφωνα με σχετική, παλαιότερη αλλά ισχύουσα εγκύκλιο: «Σε κάθε περίπτωση, η μη ολοκλήρωση των διαδικασιών μετάταξης και απόσπασης μέχρι τις 15 Μαΐου καθιστά τη διαδικασία αυτοδικαίως ατελέσφορη, με εξαίρεση τις αποφάσεις μετάταξης ή απόσπασης για τις οποίες έχει διατυπωθεί η σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου συλλογικού οργάνου αξιολόγησης των υποψηφίων και πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις. Οι πράξεις του προηγούμενου εδαφίου ολοκληρώνονται υποχρεωτικά μέχρι τις 30 Ιουνίου».

Ωστόσο, υπό το δεδομένο ότι και οι μέχρι σήμερα προθεσμίες έχουν μετατεθεί –για παράδειγμα, ο πίνακας με τις διαθέσιμες θέσεις προβλέπεται να αναρτάται έως τις 20 Φεβρουαρίου, εν προκειμένω όμως αναρτήθηκε στις 7 Απριλίου- μοιάζει πολύ πιθανό να τροποποιηθούν και οι παραπάνω προθεσμίες. Πηγές από το αρμόδιο υπουργείο, πάντως, αναφέρουν ότι στόχος είναι να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο χρονοδιαγράμματα.