Διάκριση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου για το «Πράσινο Απορριμματοφόρο»

Τρίκαλα: Παροχή σχολικών γευμάτων στους μαθητές των Μεγάλων Καλυβίων ζητά ο Δήμος
29 Σεπτεμβρίου 2023
Δωρεάν Πρόγραμμα «Ψηφιακής Ενισχυτικής Εκπαίδευσης» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
29 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Διάκριση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου για το «Πράσινο Απορριμματοφόρο»

Διάκριση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου για το «Πράσινο Απορριμματοφόρο»

Το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό OTA AWARDS, έλαβε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, για το «Πράσινο Απορριμματοφόρο».

Το «Πράσινο Απορριμματοφόρο» του Δήμου Δυτικής Λέσβου χρησιμοποιεί καύσιμο κίνησης βιοαέριο που παράγεται κατά την επεξεργασία των αστικών λυμάτων και της παραγόμενης λυματολάσπης της Άντισσας.

Αποτελεί μια καινοτόμα πρακτική κυκλικής οικονομίας με αξιόλογες προοπτικές στη διαχείριση της βιομάζας και των υδάτων.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για τη διάκρισή του: «Αυτό το βραβείο είναι το αποτέλεσμα μιας από κοινού, εποικοδομητικής προσπάθειας διαφόρων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ευχαριστούμε ειδικά τον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβαλλοντικών Μηχανικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που οργάνωσε και συντόνισε το ερευνητικό πρόγραμμα. Σημαντική ήταν και η συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε ό,τι αφορά στη διάδοση των αρχών ενός αναπτυξιακού μοντέλου κυκλικής οικονομίας και τη δυνατότητα εφαρμογής τους στις λειτουργίες του Δήμου μας. Είναι πλέον κατανοητό σε όλους μας ότι το μέλλον των κοινωνιών μας εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματικά θα αξιοποιήσουμε τα απόβλητά μας».

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη, στην εκδήλωση με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.