Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα «Αγλαΐα Τσεκούρα»

Εγκρίθηκε η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Πάργας
24 Σεπτεμβρίου 2021
Ν. Καραμπάσης για ΔΕΗ: Έλεος πια με την τόση απύθμενη υποκρισία
26 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα «Αγλαΐα Τσεκούρα»

Διαγωνισμό ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα – “Αγλαΐα Τσεκούρα” διοργανώνει η διαχείριση της δημόσιας ομάδας του facebook ® «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο φωτογραφικός διαγωνισμός διοργανώνεται σε μνήμη της Βολιώτισσας καθηγήτριας -φυσιογνώστριας Αγλαΐας Κ. Τσεκούρα για το έργο, την αγάπη και την προσφορά της, μαζί με το σύζυγό της Δημήτριο Οικονομίδη, στην καταγραφή και παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής, τη δεκαετία του 1990.

Πληροφορίες και όροι συμμετοχής

Το περιεχόμενο των συμμετοχών πρέπει να ανταποκρίνεται στο θέμα του διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν στην έκταση της Λίμνης Κάρλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αυτής (Ορεινό Βόρειο Πήλιο, Μαυροβούνιο) αποτυπώνοντας το φυσικό πλούτο της (χλωρίδα, πανίδα και οικότοποι – ενδιαιτήματα). Στη θεματογραφία της συμμετοχής μπορούν να συμπεριληφθούν ζώα, πουλιά, ερπετά, φυτά, λουλούδια και τοπία.

Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται ως και 20 Δεκεμβρίου 2021.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών ορίζεται έως και η 20η Δεκεμβρίου 2021 (η ημερομηνία υποβολής συμμετοχής αποδεικνύεται από τα ψηφιακά δεδομένα της αποστολής του e-mail). Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 2 Φεβρουαρίου 2022 (Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων) και τα βραβεία θα ανακοινωθούν στη σελίδα της δημόσιας ομάδας του facebook ® «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ».

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό την προσέλκυση του κόσμου στη Λίμνη Κάρλα με σκοπό να γνωρίσει την Άγρια Ζωή της και να την αποτυπώσει ψηφιακά όσο καλύτερα μπορεί. Εξ’ ορισμού αναφέρεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους και για αυτό το λόγο θα δοθεί έμφαση πρωτίστως στη δυσκολία και τη σπανιότητα της φωτογραφίας και δευτερευόντως στην τεχνική λήψης και επεξεργασίας αυτής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν. Προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας.