Διαγωνισμό για την ανάπλαση της περιοχής του Ιπποκράτειου προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης

«Εμπλουτίστηκε» το πρώτο υπαίθριο αθλητικό πάρκο στα Γιάννενα
11 Φεβρουαρίου 2022
Αποκαθίστανται οι ζημιές σε δεκάδες παιδικές χαρές του Δήμου Καρδίτσας
11 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Διαγωνισμό για την ανάπλαση της περιοχής του Ιπποκράτειου προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάπλαση της περιοχής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου προχώρησε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μέσα από ένα εκτεταμένο πλέγμα παρεμβάσεων, προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αλλάξει όψη και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών.

Η περιοχή όπου θα εξελιχθούν τα έργα περιλαμβάνει την οδό Κωνσταντινουπόλεως (Κρίτωνος – Κλεάνθους), τις οδούς Βαρόνου Χιρς και Μιαούλη (Κωνσταντινουπόλεως – Γαριβάλδη), την Κλεάνθους (Κωνσταντινουπόλεως – Σόλωνος), την οδό Σταματοπούλου, καθώς και το αδιάνοικτο τμήμα της Σόλωνος στη συμβολή με την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Ορισμένες από τις κυριότερες παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί αφορούν: τη μείωση των επίπεδων θορύβου, την ενίσχυση του πρασίνου, τη διευκόλυνση της πρόσβασης για όλους με τη δημιουργία ευδιάκριτων ζωνών κίνησης και στάσης πεζών, τη συνολική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής, την αναδιάταξη και οργάνωση των στάσεων της αστικής συγκοινωνίας και της πιάτσας ταξί, την πρόβλεψη για θέσεις φορτοεκφόρτωσης και γενικές θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες και την αναβάθμιση του φωτισμού.