Διαδικτυακή ημερίδα, στην Κατερίνη, για την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα ο δήμος Πατρέων λόγω επιδείνωσης του καιρού
22 Νοεμβρίου 2021
Οι περιβαλλοντικές εφαρμογές του Smart Trikala στη συνάντηση Δ. Παπαστεργίου – Π. Κόκκαλη
22 Νοεμβρίου 2021
Show all

Διαδικτυακή ημερίδα, στην Κατερίνη, για την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων

Η Διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Κυκλική Οικονομία: Προκλήσεις & Προοπτικές/ Η περίπτωση της Κατερίνης» θα βρεθεί στο επίκεντρο της συμμετοχής του Δήμου Κατερίνης στην ευρωπαϊκή εβδομάδα (20 έως 28 Νοεμβρίου) μείωσης αποβλήτων (EWWR).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησής της από δημότες και σχολεία, μέσω του link συμμετοχής: meet.google.com/jio-kttn-jvo.

Στην ημερίδα συμμετέχουν επίσης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο & ο ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διαμορφώνεται ως εξής:

11.00 Έναρξη εκδήλωσης, χαιρετισμός Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου

11.15-11.30 Παρουσίαση ενεργειών και αρμοδιοτήτων της Δνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Κατερίνης Βαρβαρέζος I. Περιβαλλοντολόγος Προϊστάμενος Τμήματος Καθαριότητας Δήμου Κατερίνης

11.30-11.45 Ανάπτυξη πλατφόρμας διαχείρισης οικιακών αποβλήτων βιομάζας και τηγανέλαιων- Δρ. Χαρίσιος Αχίλλας, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ΔΙΠΑΕ

11.45-12.00 Κυκλική Οικονομία και ο ρόλος της στην ενεργειακή μετάβαση Καλπακίδης Δ, Περιβαλλοντολόγος-Μηχ. Περιβάλλοντος MSc, Επιστημονικός συνεργάτης Δήμου Κατερίνης

12.00-12.15 Καλές πρακτικές μείωσης – επαναχρησιμοποίησης – ανακύκλωσης απορριμμάτων Τσίοκα Μ. Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc, Εξωτερικός συνεργάτης Δήμου Κατερίνης

12.15-12.30 Χαιρετισμός εκ μέρους του ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας

12.30-13.00 Συζήτηση-Ερωτήσεις και Συμπεράσματα Ημερίδας

Όλο το πρόγραμμα δράσεων

Στην πανευρωπαϊκή αυτή πρόσκληση για την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων, με κεντρικό θέμα: «Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας» λαμβάνουν μέρος: οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Πέρα από την ημερίδα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Κατερίνης, προγραμματίσθηκαν και θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 20-28 Νοεμβρίου, οι εξής δράσεις με γνώμονα και την τρέχουσα υγειονομική κατάσταση της περιοχής λόγω του κορωνοϊού:

22-28/11 Ενημέρωση των δημοτών και παρουσίαση των ενεργειών του Δήμου για την ανακύκλωση. Στο επίκεντρο η ενημέρωση για τους ορθούς τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

22/11 Παρουσίαση στο Δημοτικό ραδιόφωνο (χορηγός επικοινωνίας) και στα social media του Δήμου στοιχείων για την ευρωπαϊκή εβδομάδα αποβλήτων και την καμπάνια επαναχρησιμοποίησης.