Διαμαρτυρία δήμων Γόρτυνας και Φαιστού για το δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών

Δωρεάν internet σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
10 Μαΐου 2022
Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας/Πυρασφάλειας συστήνει ο Δήμος Παλλήνης
10 Μαΐου 2022
Show all

Διαμαρτυρία δήμων Γόρτυνας και Φαιστού για το δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών

Σε συμβολικό αποκλεισμό του παλιού οδικού δικτύου Ηρακλείου – Μεσσαράς, στο ύψος του κόμβου Καστελίου προχωρούν οι δήμοι Γόρτυνας και Φαιστού, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών στη νέα Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου και ώρα 13.00 με σκοπό, όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, “την αφύπνιση των συναρμόδιων υπηρεσιών για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών στην νέα Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών”.

«Από την πρώτη στιγμή της καθίζησης είχαμε έρθει άμεσα σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες κι είχαμε καταθέσει επίσημα έγγραφα προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στα οποία και τονίζαμε τη σπουδαιότητα της άμεσης αποκατάστασης της ζημιάς» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

«Όταν είχε αρχικά παραδοθεί το νέο οδικό δίκτυο, είχαν υπάρξει σημαντικές ελπίδες για ενίσχυση στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, για βελτίωση στην ασφάλεια των μετακινήσεων και για τόνωση του τουρισμού. Τα δύο τελευταία χρόνια μάλιστα, είχε παρατηρηθεί μια σημαντική ενίσχυση του τουρισμού, για την οποία θεωρούμε πως συνέβαλε και η νέα χάραξη του δρόμου, που βοήθησε στην καλύτερη διασύνδεση του βορά με το νότο. Μετά την καθίζηση ωστόσο κι ενώ έχουν περάσει δύο μήνες που το δίκτυο παραμένει κλειστό, ήδη έχουν αρχίσει να παρατηρούνται προβλήματα στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, ενώ η τουριστική κίνηση, παρά το ότι φαίνονταν να εκκινεί πολύ δυναμικά, παραμένει περιορισμένη. Παραγωγοί κι επιχειρηματίες επίσης, εκφράζουν τεράστιους φόβους, ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση, τα προβλήματα θα είναι τεράστια και πιθανό ανεπίλυτα σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους. Ο δρόμος λοιπόν πρέπει να ανοίξει άμεσα. Θα έπρεπε να έχουν επιταχυνθεί διαδικασίες και να έχει ανοίξει ήδη. Ζητάμε λύσεις. Κι επειδή έχει περάσει ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα, τις λύσεις τις ζητάμε τώρα», ανέφερε ο δήμαρχος Φαιστού.

«Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Φαιστού, κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, συμμετέχουμε σε αυτή την συμβολική δράση, με στόχο να αναδείξουμε την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης της νέας Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας των καθιζήσεων, πλήττει σοβαρά την τοπική οικονομία, τον αγροτικό – κτηνοτροφικό κλάδο, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό και δυσχεραίνει την καθημερινότητα των δημοτών μας. Ο δρόμος πρέπει να ανοίξει το ταχύτερο δυνατό, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση», επισημαίνει από την πλευρά του ο δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.