Διαμαρτυρία εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Μέτρα για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ
31 Αυγούστου 2020
Μεταλλική πεζογέφυρα με κρεμαστό αγωγό ακαθάρτων στην Άνω Κηφισιά
31 Αυγούστου 2020
Show all

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητήριο πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησής τους, εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ/ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη λήξη των συμβάσεων 2.400 εργαζομένων στις δομές των δήμων και ζήτησαν την ανανέωσή τους, όπως επίσης να υπάρξει μέριμνα για επιπλέον επιδότηση και κάλυψη περισσότερων δικαιούχων -καθώς φέτος υπήρξε αύξηση των αιτήσεων- να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων, να χρηματοδοτηθούν επαρκώς οι δομές, κ.ά.

«Εξήντα επτά χιλιάδες μητέρες και παιδιά τους δεν εξασφάλισαν πρόσβαση κι έμειναν εκτός ΚΔΑΠ, πρέπει να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για να καλυφθούν και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος», δήλωσε η ταμίας του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, Ευαγγελία Καραγιάννη.

«Πρέπει να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τις δομές, κανένα παιδί να μη μείνει εκτός και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης.

Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ των δήμων, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης με τον υφυπουργό Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Θόδωρο Καράογλου για το θέμα των ΚΔΑΠ, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν τα αιτήματα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη προτάθηκε να δοθεί μία ολιγοήμερη παράταση στις συμβάσεις που λήγουν σήμερα, των 2.400 εργαζομένων, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, προκειμένου στη συνέχεια να οριστικοποιηθεί η λύση στο πρόβλημα με νέες ετήσιες συμβάσεις.

Ζητήθηκε από τον υφυπουργό να θέσει άμεσα το θέμα στην κυβέρνηση, για το οποίο ο τελευταίος δεσμεύτηκε , έτσι ώστε να δοθεί έστω και προσωρινή λύση στο θέμα των συμβάσεων των 2.400 εργαζομένων.