Διασφάλιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης των εξαρτήσεων ζητούν ΚΕΔΕ και οι εργαζόμενοι

Η περιφέρεια Κρήτης ζητά να καταβληθεί στους ελαιοπαραγωγούς η αποζημίωση de minimis
19 Φεβρουαρίου 2020
73 εκατ. για αποκτήση χώρων και αναπλάσεις στους Δήμους
19 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Διασφάλιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης των εξαρτήσεων ζητούν ΚΕΔΕ και οι εργαζόμενοι

Η διασφάλιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης των εξαρτήσεων στην Αυτοδιοίκηση και του σημαντικού έργου που παρέχουν, μέσα από την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης, των υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας , ΟΚΑΝΑ, ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ, η κάλυψη των κενών θέσεων και η επίλυση του θεσμικού προβλήματος για τους εργαζόμενους στα κέντρα, αποτελούν κοινά αιτήματα της ΚΕΔΕ και του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.

Αυτό προέκυψε κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης και ο πρόεδρος τη Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ, Ι. Λυμπέρης με τους εργαζόμενους στα κέντρα πρόληψης.

Ο γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας αναφέρθηκαν στις πάγιες θέσεις της Ένωσης για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης στην Αυτοδιοίκηση και του σημαντικού έργου που παρέχουν, μέσα από την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης, της επίλυσης του θεσμικού τους προβλήματος αλλά και την σύνταξη του ενιαίου κανονισμού λειτουργιάς τους.

Το θέμα θα απασχολήσει τις αρμόδιες Επιτροπές της ΚΕΔΕ, την Επιτροπή Υγείας και την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής.
Η ΚΕΔΕ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα είναι στο πλευρό τους προκειμένου τα Κέντρα Πρόληψης να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες.