Διευκρινήσεις ΥΠΕΣ για την υποχρεωτική εξ αποστάσεως παροχή εργασίας στην Αττική (Εγκύκλιος)

Ήρθε η στιγμή για την παραγωγή μίας άλλης κουλτούρας στις μετακινήσεις
22 Σεπτεμβρίου 2020
Τ. Θεοδωρικάκος: Άμεσα στο «Αντώνης Τρίτσης» έργα από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας
23 Σεπτεμβρίου 2020
Show all

Διευκρινήσεις ΥΠΕΣ για την υποχρεωτική εξ αποστάσεως παροχή εργασίας στην Αττική (Εγκύκλιος)

Διευκρινιστική εγκύκλιο αναφορικά με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική και ειδικότερα για την εφαρμογή της υποχρεωτικής εξ αποστάσεως παροχή εργασίας απέστειλε το ΥΠΕΣ στα υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο “οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού καλούνται να προβούν αμελλητί στον σχετικό προγραμματισμό εργασιών των υπαλλήλων του φορέα τους. Για τον ως άνω υπολογισμό θα ληφθούν υπόψη μόνο οι υπάλληλοι που δύνανται να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία λόγω της φύσης των καθηκόντων τους και επί των υπαλλήλων αυτών θα εξαχθεί το 40% που θα παρέχει εξ αποστάσεως εργασία”.

Σχετ.: Η αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/126/16136/20-9-2020 εγκύκλιος (ΑΔΑ: ΩΩΔΩ46ΜΤΛ6-2ΞΧ) και οι προηγούμενες σχετικές.

Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΑΡΟΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου και κατόπιν διαφόρων ερωτημάτων, διευκρινίζονται εκ νέου τα εξής:

Προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού και βάσει των πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων, για τις υπηρεσίες που εδρεύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40% επί του συνόλου των πραγματικά υπηρετούντων και προσερχόμενων υπαλλήλων σε κάθε φορέα είναι υποχρεωτική για τους φορείς τουλάχιστον έως την 4η Οκτωβρίου 2020 ανεξαρτήτως άλλων προϋποθέσεων. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού καλούνται να προβούν αμελλητί στον σχετικό προγραμματισμό εργασιών των υπαλλήλων του φορέα τους. Για τον ως άνω υπολογισμό θα ληφθούν υπόψη μόνο οι υπάλληλοι που δύνανται να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία λόγω της φύσης των καθηκόντων τους και επί των υπαλλήλων αυτών θα εξαχθεί το 40% που θα παρέχει εξ αποστάσεως εργασία.

Β. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Οι αποδέκτες της παρούσας εγκυκλίου παρακαλούνται να την κοινοποιήσουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στους υπαλλήλους και σε όλους τους φορείς που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτούς.
  2. Για θέματα του προσωπικού και των Υπηρεσιών του Δημοσίου παρακαλείσθε για την κατά προτεραιότητα αποστολή τυχόν ερωτημάτων στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: hrm@ypes.gov.gr και ειδικά για ερωτήματα που αφορούν υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού στο info@ypes.gr προς αμεσότερη ανταπόκριση.
  3. Η Υπηρεσία μας δεν επιλαμβάνεται ερωτημάτων για θέματα της παρούσας εγκυκλίου που αφορούν το πάσης φύσεως ένστολο προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, τους εργαζομένους που υπηρετούν στο Υπουργείο Υγείας, σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στις ανώνυμες εταιρείες ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΣΘ, Αττικό Μετρό, ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Εγνατία, καθώς και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς εν προκειμένω αρμόδιοι αποκλειστικά είναι οι φορείς, στους οποίους ανήκουν οργανικά οι εν λόγω υπάλληλοι και δεδομένης της ιδιαιτερότητας και κρισιμότητας των συνθηκών, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν.
  4. Η παρούσα εγκύκλιος έχει αναρτηθεί κεντρικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, www.ypes.gr, καθώς και στη διαδρομή «Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα – Ανθρώπινο Δυναμικό».