Διευρύνεται το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης στον Δήμο Βριλησσίων

Τ. Θεοδωρικάκος: Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης
29 Οκτωβρίου 2019
Οκτάμηνη παράταση για το νέο καθεστώς χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας
29 Οκτωβρίου 2019
Show all

Διευρύνεται το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης στον Δήμο Βριλησσίων

Συνάντηση συνεργασίας, για το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης-ReThink διοργανώνει αύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ρεματιάς ο Δήμος Βριλησσίων. Στόχος η ενημέρωση των πολιτών χρηστών και μη του δικτύου, ώστε να γίνουν κοινωνοί της δράσης του και να συμβάλλουν στη διεύρυνση και την επέκτασή του.

Το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης-ReThink του Δήμου Βριλησσίων αποτελεί ένα αστικό εργαλείο διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων προς τους κατοίκους, οι οποίοι μετατρέπονται από παραγωγοί οργανικών υπολειμμάτων σε παραγωγούς κομπόστ (πλούσιου εδαφοβελτιωτικού χώματος).

Η συμβολή αυτή οδηγεί στη δημιουργία μιας κοινότητας μηδενικών αποβλήτων, ένα εγχείρημα πρωτοποριακό όσο κι επιτακτικό σε μια εποχή που κάθε μας κίνηση έχει πλέον άμεση και φανερή επίδραση στο πλανήτη που ζούμε.

Στο Δήμο Βριλησσίων ήδη έχουν τοποθετηθεί 3 Συνοικιακοί Κομποστοποιητές που ήδη λειτουργούν στις εξής περιοχές: Πάρκο Θεωδοράκη (ΤΥΠΕΤ), Πάρκο Ρεματιάς, 1ο Δημοτικό σχολείο Βριλησσίων. Στόχος είναι το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης να διευρυνθεί σε όλο το Δίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βριλησσίων καλεί όλους τους δημότες, την Τετάρτη 30-10-2019, ώρα 17.00 – 18.30 στο Πάρκο Ρεματιάς, βόρεια είσοδος, επί της οδού Μυκηνών, όπου θα γίνει συνάντηση συνεργασίας (πικνίκ και θεματική κουβέντα για την συνοικιακή κομποστοποίηση) και θα πραγματοποιηθούν:

• ενημέρωση για το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης
• συζήτηση για την ορθή χρήση του Δικτύου
• ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας σχετικά με το Δίκτυο
• μοίρασμα κομπόστ και παραδοσιακών σπόρων από την Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων του Αγροκτήματος Φοίφα
• δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους
• Συλλογή αιτήσεων για νέες θέσεις

Για πληροφορίες, επίσης
FB: ReThink-Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης