ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Επίθεση Καρυστινού σε Καλαφατέλη για την Ανακύκλωση

Άσχημα μαντάτα για Γρηγόρη Λέων!
14 Ιουλίου 2023
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Καταπέλτης ο Γατσούλης κατά του κατεστημένου
14 Ιουλίου 2023
Show all

ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Επίθεση Καρυστινού σε Καλαφατέλη για την Ανακύκλωση

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Νέος Διόνυσος», με επικεφαλής τον Νίκο Καρυστινό, τοποθετείται επί του ζητήματος της «Πράσινων Γωνιών» που έχουν τοποθετηθεί στον Δήμο αλλά και στο γενικότερο θέμα της ανακύκλωσης στην πόλη.

Παράλληλα, κάνει λόγο για σειρά προτάσεων που έχει επεξεργαστεί προκειμένου να υλοποιηθεί στον Δήμο Διονύσου ένα πρόγραμμα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, βασισμένο στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Συγκεκριμένα ο συνδυασμός αναφέρει ότι «ο Δήμος Διονύσου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) έχει εγκαταστήσει τις πρώτες Γωνιές Ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία των Δημοτικών Κοινοτήτων. Οι Δημότες, χωρίς ιδιαίτερη παρακίνηση, χρησιμοποίησαν από την πρώτη στιγμή τους κάδους των διαφορετικών ρευμάτων ανακύκλωσης με αποτέλεσμα οι κάδοι να έχουν ήδη ξεχειλίσει αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει να τους εκκενώσει. Αποτέλεσμα, οι κάδοι (αυτοί τουλάχιστον που επισκεφθήκαμε στη Δροσιά) να χαρακτηριστούν από τον Δήμο στις 28-6-2023 ως εκτός ενεργείας.

Η ίδια η δημοτική Αρχή «κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα». Πέρα των άλλων κωμικοτραγικών που συμβαίνουν στο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, με τις καθυστερήσεις στη συλλογή, τους κατεστραμμένους κάδους, τη διοχέτευση για ενεργειακή αξιοποίηση (καύση) των κηπαίων, τη μη εμπρόθεσμη εφαρμογή των προβλεπόμενων δράσεων από το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων, εγκαθιστά τελευταία και καθυστερημένη σε σχέση με άλλους Δήμους, τους νέους κάδους ανακύκλωσης διαχωρισμού ανά ρεύμα, χωρίς να εξασφαλίζει τον τρόπο και τα μέσα συλλογής».

Συνεχίζοντας, η παράταξη τονίζει ότι «εμείς στον “Νέο Διόνυσο” γνωρίζουμε τα προβλήματα και έχουμε ετοιμάσει μια σειρά από έτοιμες, επεξεργασμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα, για ένα πρόγραμμα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων βασισμένο στα ευρωπαϊκά πρότυπα που θα οδηγήσει τον Δήμο στην «Κυκλική Οικονομία», με απώτερο στόχο τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών και τη μείωση του λειτουργικού κόστους με οφέλη για το Δήμο, αλλά και όλους τους δημότες».