Δράσεις αλληλεγγύης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Εθελοντικός καθαρισμός του κεντρικού λιμανιού της Κάσου
13 Μαΐου 2020
Ξεκίνησε πάλι, από σήμερα, ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου
13 Μαΐου 2020
Show all

Δράσεις αλληλεγγύης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Στη διανομή 800 γευμάτων σε περίπου 250 οικογένειες προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για δράση που έχει καθιερωθεί και έχει πλέον τη μορφή της διανομής γευμάτων σε καθημερινή βάση στους δημότες που το έχουν ανάγκη. Παράλληλα, την περασμένη Κυριακή, το παράρτημα Ρομά του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας, διένειμε 150 μερίδες φαγητού σε 20 Ρομά οικογένειες, με στόχο την υποστήριξη των ευάλωτων πολιτών σε είδη βασικών αναγκών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου «το πιο δυνατό όπλο στα χέρια της δημοτικής αρχής παραμένει η αλληλεγγύη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε, από κοινού, τη νέα κρίση. Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων και έως σήμερα, o δήμος μέσω των κοινωνικών του δομών εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό των κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Οι δράσεις όμως του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας συνεχίζονται, όπως με αυτή του Κοινωνικού Φαρμακείου, καθώς εξασφαλίστηκε η φαρμακευτική περίθαλψη δεκάδων δημοτών μέσω της υπηρεσίας της συνταγογράφησης των απαραίτητων φαρμάκων είτε με άυλη συνταγογράφηση είτε με φυσικό τρόπο. Οι συνταγές, με τη βοήθεια των εργαζομένων του δήμου, εκτελέστηκαν σε τοπικά φαρμακεία και τα φάρμακα παραδόθηκαν κατ’ οίκον στους δημότες. Επίσης, εκτελέστηκαν συνταγές σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, κατόπιν εξουσιοδότησης των ενδιαφερομένων με τα φάρμακα να παραδίδονται κατ’ οίκον.