Δράσεις στον Δήμο Βόλβης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

«Πράσινο φως» στην πρόταση του Δήμου Βοΐου για την ανάδειξη περιηγητικών διαδρομών της Σιάτιστας
18 Νοεμβρίου 2022
Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξεκινά η 11η Λογοτεχνική Σκηνή στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον»
18 Νοεμβρίου 2022
Show all

Δράσεις στον Δήμο Βόλβης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Στην επαναχρησιμοποίηση και στην κλωστοϋφαντουργία, εστιάζουν οι φετινές δράσεις του Δήμου Βόλβης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, που διοργανώνονται σε συνεργασία με το Δίκτυο με Παιδική Ματιά και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου, Βόλβης, από τις 17 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Με τίτλο: «Μη με πετάς! Φτιάξε με κάτι που θα αγαπάς», οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από το Δίκτυο με Παιδική Ματιά, το οποίο απαρτίζεται από τέσσερα νηπιαγωγεία του Δήμου Βόλβης και συγκεκριμένα τα Νηπιαγωγεία Αρέθουσας, Ασπροβάλτας, Νέων Βρασνών και 2ο Νηπιαγωγείο Σταυρού:

Πέμπτη 17/11: Ενημέρωση γονέων σχετικά με τις δράσεις

Παρασκευή 18/11: Ενημέρωση μαθητών και πρόσκληση στους γονείς να έρθουν την Δευτέρα με ένα παλιό ρούχο. Ιστόγραμμα ιδεών των παιδιών. Καταγραφή πιθανών ερωτημάτων για τους επιμορφωτές

Δευτέρα 21/11: Γονείς και παιδιά μαθαίνουμε πως να δημιουργούμε νέα από τα παλιά. Επίσκεψη – επιμόρφωση – κατασκευές από τους υπεύθυνους της εταιρείας που έχουν τοποθετήσει τους κάδους για την συλλογή μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων στον Δήμο Βόλβης. Ερωτήσεις από παιδιά και γονείς.

Τρίτη 22/11: Μικρά χεράκια – Μεγάλα έργα: Εργαστήρια – κατασκευές.

Τετάρτη 23/11: Χρώματα και Υφάσματα: Βάφουμε τις κατασκευές μας με διάφορα χρώματα.

Πέμπτη 24/11: Η Αφίσα μας: Ολοκληρώνουμε τις κατασκευές και φτιάχνουμε αφίσα της δράσης μας.

Παρασκευή 25/11: Παιχνίδια Αλλιώς: Συνάντηση online. Δείχνουμε τις κατασκευές μας και τις αφίσες μας στους φίλους μας και παίζουμε παιχνίδι: Μάντεψε από τι είναι φτιαγμένο.