Δράσεις της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Ηλιούπολης – ΕΒΕΑ
9 Μαρτίου 2021
Πειραιάς: Παιχνίδια στους αύλειους χώρους νηπιαγωγείων της πόλης
9 Μαρτίου 2021
Show all

Δράσεις της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία από τις 21 Ιανουαρίου ξεκίνησε μια ακόμα δράση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αναβίωσης των μορφών των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκινά από τους δήμους της Μεσσηνίας και αφορά έργα γκράφιτι των αγωνιστών του 1821, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα επεκταθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό με τους κατά τόπο πολιτιστικούς συλλόγους Μεσσηνίας.

Για τη δημιουργία αυτών των έργων επιλέχτηκε ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Κώστας Λούζης «skitsofrenis».

Όπως μας ενημερώνει για τη διαδικασία η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, όλα τα έργα γίνονται με νόμιμο τρόπο, λαμβάνονται οι απαραίτητες άδειες από τους ιδιοκτήτες των κτιρίων και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κάθε δήμος επιλέγει την παράσταση που έχει σχέση με την τοπική του ιστορία καθώς και το κτίριο επί του οποίου θα ζωγραφιστεί.

Ήδη αναρτήθηκαν, την 1 Μαρτίου 2021, τα πορτραίτα των μορφών του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και του Μούρτζινου Τρουπάκη στο Δημαρχείο Δυτικής Μάνης, στην Καρδαμύλη. Στη συνέχεια και μέχρι τις 23 Μαρτίου 2021, στη Μεσσηνία θα έχουν δημιουργηθεί άλλες πέντε (5) παραστάσεις.

Επισημαίνεται ότι η προσπάθεια έχει και εθελοντικό χαρακτήρα, αφού
συμμετέχουν σύλλογοι- μέλη της Αμφικτυονίας και ιδιώτες.