Δρομολογείται η κατασκευή νηπιαγωγείου στην Καλλιθέα μετά την απόφαση ένταξης της Πράξης στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020

PACE: Πρόγραμμα ανταλλαγής στελεχών δημόσιας διοίκησης
7 Νοεμβρίου 2023
Γαλάτσι: 1000 δένδρα φυτεύτηκαν στην 4η εθελοντική δενδροφύτευση της We4All στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο
7 Νοεμβρίου 2023
Show all

Δρομολογείται η κατασκευή νηπιαγωγείου στην Καλλιθέα μετά την απόφαση ένταξης της Πράξης στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020

Δρομολογείται η κατασκευή νηπιαγωγείου στην Καλλιθέα μετά την απόφαση ένταξης της Πράξης στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020

Δρομολογείται η κατασκευή του 14ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας με την υπογραφή της απόφασης για την Ένταξη της σχετικής Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», από τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα έχει φορέα υλοποίησης τις κτιριακές υποδομές με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.238.000 Euro.

Το νηπιαγωγείο θα είναι δυναμικότητας 50 νηπίων, σε οικόπεδο (Πάντου και Καλαφάτη), επιφάνειας 871.60 μ2. Θα αναπτυχθεί σε δύο επίπεδα, στο ισόγειο με τους κύριους χώρους λειτουργίας του και στο υπόγειο με τους βοηθητικούς.

Με αφορμή τη δρομολόγηση της νέας δομής ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Προτεραιότητα της διοίκησης μας είναι η δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών υποδομών για τους μαθητές. Με σταθερά βήματα «επενδύουμε» στις νέες γενιές, για ένα καλύτερο μέλλον. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου συνεργαζόμαστε δημιουργικά με τους Δήμους, τη Διοίκηση και τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε.. Εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά προκειμένου η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά ακόμα και στα ΑΕΙ της Αττικής μας».

Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 82 Πράξεις μελέτης, κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ .

Δ. Κάρναβος: «Το νέο Νηπιαγωγείο είναι η επίτευξη ενός πολυετή αγώνα»

Για έναν πολυετή αγώνα, που θα γίνει πλέον πράξη, έκανε λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, σχετικά με τη δρομολόγηση της κατασκευής του 14ου Νηπιαγωγείου της πόλης. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και στην Καλλιθέα νιώθουν πλέον δικαιωμένοι για μια προσπάθεια ετών από τη μεριά της δημοτικής Αρχής.

«Ήταν ένας πολυετής αγώνας, μια διαρκής προσπάθεια, που τώρα στέφθηκε με επιτυχία», είπε συγκεκριμένα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κάρναβος και συνέχισε: «Είμαστε ο πιο πυκνοδομημένος δήμος κι έτσι οι ανάγκες είναι μεγάλες. Θα κατασκευαστεί ψηλά στην Καλλιθέα, κοντά στην Πάντειο, στις οδούς Πάντου και Καλαφάτη, ώστε να καλύψει τη μεγάλη ανάγκη εκείνης της περιοχής».

Για το γεγονός ότι επιτυγχάνεται επί της δικής του θητείας, αλλά θα ανεγερθεί από τη νέα δημοτική Αρχή, ο δήμαρχος Καλλιθέας τόνισε: «Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε αυτή η προσπάθεια και που είναι για το καλό της πόλης μας. Η πόλη έχει συνέχεια, δεν σταματά με την αλλαγή της δημοτικής Αρχής».

Και πρόσθεσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το υπέροχο χαρακτηριστικό, της ορατής ανταποδοτικότητας. Κάνεις κάτι και μετά βλέπεις το έργο μπροστά σου. Έτσι θα δούμε και το νέο Νηπιαγωγείο».

Το 14ο Νηπιαγωγείου Καλλιθέας θα είναι δυναμικότητας 50 νηπίων και θα αναπτυχθεί σε δύο επίπεδα. Το ένα θα είναι ισόγειο για τους κύριους χώρους, όπως εργασίας, πολλαπλών δραστηριοτήτων, φαγητού και κουζίνας, υγιεινής και χώρους ανάπαυσης των νηπίων. Και το δεύτερο επίπεδο ως υπόγειο για τους βοηθητικούς χώρους.

Η αυλή του θα διαμορφωθεί σε δύο τμήματα, ένα με τον στεγασμένο χώρο εισόδου και μία μικρή παιδική χαρά κι ένα δεύτερο με στεγασμένους χώρους για το διάλειμμα και το υπαίθριο μάθημα. Περιμετρικά θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου, με χλοοτάπητα και φύτευση χαμηλού και υψηλού πρασίνου.