Δρομολογείται συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνικό Θέατρο

Δήμος Τρικκαίων: Πυρκαγιές σε κάδους από «ζεστή» στάχτη
8 Ιανουαρίου 2020
Δήμος Ιωανννιτών: Σύσκεψη με κλιμάκιο της ΕΕΤΑΑ
8 Ιανουαρίου 2020
Show all

Δρομολογείται συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνικό Θέατρο

Η δρομολόγηση συνεργασίας, με έμφαση στον εκπαιδευτικό ρόλο του Εθνικού Θεάτρου, πέρα από τον πολιτιστικό, συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη στα γραφεία της Περιφέρειας.

«Προτεραιότητά μας είναι να εστιάσουμε στην ενίσχυση της ιστορικής και πολιτιστικής συνείδησης των πολιτών» επισήμανε ο κ. Πατούλης. Σημειώνοντας, «στοχεύουμε να αναδείξουμε τις ιστορικές μας ρίζες, το πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής δημιουργώντας μία υπεραξία η οποία θα είναι σημαντική παρακαταθήκη και για τις επόμενες γενιές. Επιπλέον μέσα από ωφέλιμες συνέργειες ψυχαγωγικού και κυρίως εκπαιδευτικού χαρακτήρα, θα τονώσουμε το brand name της Αττικής, ώστε να γίνει πιο ελκυστικός προορισμός».

Στη συνάντηση, μετείχαν επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων Χάρης Ρώμας.

Ο κ. Λιγνάδης εξήρε την αυτοδιοικητική πορεία και το έργο του κ. Πατούλη, υπογραμμίζοντας τη σημασία ενός ανοικτού δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Θεάτρου.

Μαζί του συμφώνησε ο περιφερειάρχης επισημαίνοντας πως μία γόνιμη και δημιουργική συνεργασία της Περιφέρειας με έναν εμβληματικό θεσμό όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, υπό τη διεύθυνση μάλιστα του κ. Λιγνάδη θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της Αττικής.