Δυνατά και Ενωτικά Πάμε την Αττική Μπροστά

ΠΑΝΙΚΟΣ στην ομιλία του Χρήστου Ρούσσα στη ΦΥΛΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία
5 Οκτωβρίου 2023
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΚΕΛΗΣ: Ο φιλόζωος υποψήφιος στο Κερατσίνι – Δραπετσώνα
5 Οκτωβρίου 2023
Show all

Δυνατά και Ενωτικά Πάμε την Αττική Μπροστά

Βασίλης Γιαννακόπουλος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

στο Βόρειο Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά

Στην πολυετή αυτοδιοικητική του διαδρομή ο Βασίλης Γιαννακόπουλος έχει επιλέξει να δίνει μάχες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους από όποιο μετερίζι και εάν βρίσκεται. Είναι υπέρμαχος της συνεργασίας και της σύνθεσης δημιουργικών δυνάμεων και δεν αρέσκεται να είναι παρατηρητής, θεατής ή καταγραφέας προβλημάτων. Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 είναι και πάλι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Βόρειο Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό «Αττική Μπροστά» και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Νίκο Χαρδαλιά.  

Ακράδαντα πιστεύει ότι η Αττική αξίζει και πρέπει να γίνεται κάθε μέρα καλύτερη για τους πολίτες με ασφαλείς υποδομές, με τη Νέα Γενιά στο επίκεντρο και με τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας και της ιστορίας των πόλεων μας. Θεωρεί ότι βρισκόμαστε ήδη σε μια περίοδο δημιουργικής αναγέννησης, καθώς με το πλούσιο έργο που επιτεύχθηκε την τελευταία τετραετία, τέθηκαν γερά θεμέλια ώστε η Αττική να καταστεί πρώτη Περιφέρεια στη βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Εξασφαλίστηκαν κονδύλια από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και με αποφασιστικότητα δόθηκαν ρεαλιστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Οι πόλεις της Αττικής θωρακίζονται με αντιπλημμυρικά έργα, αποκτούν σύγχρονες εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές. Οι ελεύθεροι χώροι και οι πνεύμονες πρασίνου γίνονται ελκυστικοί πόλοι αναψυχής, ψυχαγωγίας και άθλησης. Κομβικοί λεωφόροι και οδικοί άξονες φωτίζονται και ασφαλτοστρώνονται μετά από 30 χρόνια εγκατάλειψης.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών συνέβαλε καθοριστικά ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στον τομέα των αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας χωρίς το «βραχνά» του γκισέ, της πολύμηνης αναμονής, του «γρηγορόσημου» και κάθε είδους διαμεσολάβησης. Το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης και η ηλεκτρονική αντικατάσταση και ανανέωση του, καθώς και η ηλεκτρονική μεταβίβαση οχημάτων, συγκαταλέγονται μεταξύ των προτάσεων που ενσωματώθηκαν στο θεσμικό οπλοστάσιο της χώρας και εφαρμόζονται για το σύνολο των Περιφερειών.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού συνέβαλε στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής υποδομής της Αττικής. Σημαντικά μνημεία, εμβληματικά κτίρια και ιστορικοί χώροι αποκαταστάθηκαν ή αναμορφώθηκαν, όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Ωδείο Αθηνών, το θέατρο Λυκαβηττού, το διατηρητέο Μέγαρο Τσίλερ, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, ο Ναός του Ολυμπίου Διός, ο αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας, το παλιό Μουσείο Ακροπόλεως, το νέο Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Το έργο αυτό, σημειώνει, πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί και εγγύηση για την επιτυχία του είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς, ώστε όπως τονίζει «ενωτικά και δυνατά να πάμε την Αττική μπροστά».