ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΚΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Μήνυση στον Αγοραστό και καταγγελίες για μέγα σκάνδαλο
27 Ιουνίου 2023
Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου
27 Ιουνίου 2023
Show all

ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΚΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Δύο πρώην δήμαρχοι της Αττικής, θα κονταροχτυπηθούν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι στην Αρκαδία. Ο λόγος για τον πρώην δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Γιώργο Καπλάνη και τον πρώην δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. Αμφότεροι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Γορτυνίας. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ανήκουν και οι δύο στον προοδευτικό χώρο.  

Ο Γιώργος Καπλάνης μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” με τους δημοσιογράφους Μηνά Αρτόπουλο και Δημήτρη Μανιατάκο ανακοίνωσε, πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος  στον Δήμο Γορτυνίας. “Δεν έλειψα ποτέ από το χωριό. Εκεί μεγάλωσα εκεί είναι οι μνήμες και οι ρίζες μου. Εκεί είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου”, ανέφερε αρχικά, ενώ πρόσθεσε: “Όλοι ξέρουμε πως η σημερινή Δημοτική Αρχή της Γορτυνίας, έχει ολοκληρώσει το έργο της. Η Γορτυνία σβήνει. Εγώ εχω την εμπειρία, την γνώση και την διάθεση να το ανατρέψω αυτό”.

Στην συνέχεια ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του, τόνισε, πως θέλει να ηγηθεί μιας παράταξης που θα βάλει το λιθαράκι, για να πάει παραπέρα η Γορτυνία “Δεν βοηθάει αυτός ο νόμος για να συνταχτούν ψηφοδέλτια”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ πρόσθεσε: “Αν δεν διεκδικήσουμε πράγματα στην Γορτυνία, θα ζούμε σε μαρασμό”.

Υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας, θα είναι στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, ο γνωστός Γορτύνιος δημοσιογράφος, οικονομολόγος και πρόεδρος των Ελλήνων αθλητικών συντακτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Την υποψηφιότητά του, γνωστοποίησε απ’ την κοινότητα που γεννήθηκε και μεγάλωσε, το Βυζίκι Γορτυνίας.

Μάλιστα, μίλησε απ’ τα σκαλιά του δημοτικού σχολείου (νυν Λαογραφικό Μουσείο), όπου και έμαθε την αλφαβήτα.

” Ήθελα με αυτή την ενέργεια,  να τιμήσω τις ρίζες μας, που αποτελούν την αναφορά  όλων των Γορτυνίων. Και ταυτόχρονα μαζί με όλες και όλους τους Γορτύνιους,  να μπούμε στο χορό για την αναγέννηση του δήμου μας,  σε ένα κλίμα ενότητας και συνεργασίας.  Ειλικρινά δεν πάει άλλο. Προχωράμε λοιπόν με άλλο αέρα. Γιατί έχουμε καθήκον στον τόπο μας.  Και θα τα καταφέρουμε ”, είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Θεοδωράκοπουλος, που εργάστηκε για πολλά χρόνια με επιτυχία, στην ΕΡΤ.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, έχει ασχοληθεί ενεργά με τον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, αφού έχει διατελέσει δήμαρχος Πεύκης (2006 – 2010), αλλά και στο δ.σ. και στην εκτελεστική επιτροπή της ΚΕΔΕ (2011 – 2014).