Δυτ. Λέσβος: Δημοπρατείται το έργο αποκατάστασης ζημιών από το σεισμό του 2017, σε σχολεία του Δήμου

Ηράκλειο Αττικής: Όχι στο υπερβολικό κλάδεμα των δέντρων το μήνυμα του δημάρχου στον ΔΕΔΔΗΕ
23 Ιουνίου 2023
Δήμος Παύλου Μελά: Υποβολή αιτήσεων για αποζημίωση πληγέντων από φυσικές καταστροφές
23 Ιουνίου 2023
Show all

Δυτ. Λέσβος: Δημοπρατείται το έργο αποκατάστασης ζημιών από το σεισμό του 2017, σε σχολεία του Δήμου

Δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, το έργο της «Αποκατάστασης ζημιών από τον σεισμό της 12/6/2017 σε σχολικά κτήρια του Δήμου», συνολικού προϋπολογισμού 575.000 ευρώ.

Οι αποκαταστάσεις αφορούν στα σχολικά κτήρια:
Δημοτικού Σχολείου Συκαμιάς
ΓΕΛ Άγρας
Δημοτικού Σχολείου Άντισσας
Δημοτικού Σχολείου Ερεσού
ΕΠΑΛ Καλλονής
Γυμνάσιου Λυκείου Πολιχνίτου
Δημοτικού Σχολείου Μεσοτόπου
Δημοτικού Σχολείου Φίλιας
Δημοτικού Σχολείου Κάπης
Όπως υπενθυμίζεται από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, οι πόροι, ύψους 900.000 ευρώ, για τις αναγκαίες αυτές εργασίες, προέρχονται από το υπουργείο Υποδομών και είχαν εξασφαλιστεί επί λειτουργίας του τέως ενιαίου Δήμου Λέσβου.

Προστίθεται επίσης ότι με παρέμβαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου στο υπουργείο, εξασφαλίστηκε στα επόμενα χρόνια ο απαιτούμενος διαχωρισμός του συνολικού ποσού μεταξύ των διάδοχων Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και πλέον μπορεί να προχωρήσει η παρέμβαση που αφορά στα σχολεία της Δυτικής Λέσβου.

Παράλληλα, σε συνέχεια των παρεμβάσεων για την υλοποίηση του έργου «Φύλαξη και εναλλακτική διαχείριση των προϊόντων κατεδαφίσεων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτηρίων, πληγέντων από τον σεισμό της 12ης Ιούνη του 2017», ο Δήμος προχωρά και στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης του έργου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, έχοντας ήδη εκτελέσει το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού, κόστους 300.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται και εδώ ότι μετά από σχετικές παρεμβάσεις του Δημάρχου στα συναρμόδια Υπουργεία, εξασφαλίστηκε η έγκριση δέσμευσης του ποσού των 400.000 ευρώ από το σύνολο των 2,5 εκ. ευρώ που είχε διατεθεί επί λειτουργίας του τέως ενιαίου Δήμου Λέσβου.