Δωρεάν γρήγορο WiFi στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ελευσίνα: Στον κατάλογο των νεότερων μνημείων της χώρας το Ρολόι της πόλης
6 Ιουλίου 2021
Καθημερινά θα διενεργούνται δωρεάν rapid test στη Γλυφάδα
6 Ιουλίου 2021
Show all

Δωρεάν γρήγορο WiFi στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Δωρεάν χρήση ασύρματου δικτύου internet – WiFi παρέχει πλέον ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης μετά την ολοκλήρωση υλοποίησης του προγράμματος WiFi4EU.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξή του στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης WiFi4EU.

Είναι ένας από τους 75 ελληνικούς και τους 1.780 ευρωπαϊκούς δήμους που έλαβαν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ από την ΕΕ για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.

Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης χρήσης του διαδικτύου με ταχύτητες που φτάνουν και τα 50 Mbps.

«Ζούμε στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, που αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής μας Αρχής, προκειμένου να δημιουργήσουμε στον Δήμο μας υπηρεσίες “smart cities”. Σε ένα σύγχρονο κόσμο που κινείται με μεγάλες ταχύτητες, το διαδίκτυο αποτελεί πλέον στοιχείο της καθημερινότητας όλων μας. Ως Δημοτική αρχή ενός ιδιαίτερου Δήμου διεθνούς ενδιαφέροντος, με παγκόσμια εμβέλεια και μεγάλη επισκεψιμότητα, προσπαθούμε καθημερινά να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του Δήμου μας, στηρίζοντάς τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό με κάθε πρόσφορο μέσο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της περιοχής Γ. Γεωργιόπουλος.

«Ανταποκρινόμαστε έτσι όχι μόνο σε μια αναγκαιότητα της σύγχρονης εποχής, αλλά και σε ένα αίτημα του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αρχαίας Ολυμπίας που θέλει ελεύθερα προσβάσιμες ψηφιακές υπηρεσίες για όλους» όπως πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προχώρησε πρόσφατα σε αναβάθμιση και βελτίωση του παρεχόμενου internet και στα πρώην Δημαρχεία Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος.