Δωρεάν κομποστοποιητές από τον Δήμο Γλυφάδας

Πρόγραμμα διαλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Γρεβενών
4 Φεβρουαρίου 2020
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της κτηματογράφησης
4 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Δωρεάν κομποστοποιητές από τον Δήμο Γλυφάδας

Σε αριθμό ρεκόρ έφθασαν μέσα σε λίγες ώρες τα αιτήματα των κατοίκων της Γλυφάδας για οικιακούς κομποστοποιητές και κάδους συλλογής οργανικών υλικών, που χορηγεί δωρεάν από σήμερα ο Δήμος Γλυφάδας.

Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά, μέσω της αποσύνθεσής τους, σε μια πλούσια ουσία, το κομπόστ, που είναι ένα εδαφοβελτιωτικό ή, αλλιώς, φυσικό λίπασμα, πολύτιμο για κάθε κήπο.

«Αυτό που κάνουμε είναι ότι σταματάμε να πετάμε στους κάδους οργανικά υλικά, όπως υπολείμματα και φλούδες φρούτων και λαχανικών, τσόφλια αυγών, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, υπολείμματα καφέ και φίλτρων, στάχτη, κλαδέματα σε μικρό μέγεθος, γκαζόν κ.ά. και με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού δημιουργούμε με αυτά τα υλικά φυσικό λίπασμα» όπως σημειώνεται στο ενημερωτικό δελτίο του Δήμου.

Το πιλοτικό πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης που θέτει από σήμερα σε εφαρμογή ο Δήμος Γλυφάδας εκτιμάται ότι θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή των οικιακών απορριμμάτων.

Ο σχετικός εξοπλισμός παραδίδεται στα νοικοκυριά της πόλης δωρεάν, καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα αυτό την προηγούμενη περίοδο από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).

Σε πρώτη φάση, διανέμονται δωρεάν 200 κομποστοποιητές κήπου και 500 οικιακοί κάδοι συλλογής οργανικών υλικών, μαζί με αναλυτικές οδηγίες χρήσης.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στο FixMyCity ή τηλεφωνικά στο πενταψήφιο 15464. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς τα αιτήματα είναι πολλά. Σύντομα θα ακολουθήσει και νέος κύκλος διανομής του ειδικού εξοπλισμού.