Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά του Δήμου Καρδίτσας

Καθορίστηκε η διαδικασία επιχορήγησης των δήμων για εξόφληση υποχρεώσεων
29 Ιανουαρίου 2020
«Πάμε Ανακύκλωση» στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
29 Ιανουαρίου 2020
Show all

Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά του Δήμου Καρδίτσας

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα προσφέρει για τα παιδιά της Καρδίτσας το κινητό Πολυϊατρείο “Ιπποκράτης” από το “Χαμόγελο του Παιδιού” σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας.

Η δράση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου ενώ θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς κι οδοντιάτρους.

Το πρόγραμμα αφορά σε δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά. Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται από «το Χαμόγελο του Παιδιού» υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας, το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Συμμετέχουν εθελοντικά παιδίατροι, οφθαλμίατροι, οδοντίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι και γενικοί γιατροί.

Το κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα ιατρεία, πλήρως εξοπλισμένα, θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Καρδίτσας από τις 08:30πμ έως και τις 16:00μμ.

Για τις δωρεάν εξετάσεις μπορούν να προσέρχονται είτε ομάδες παιδιών (πχ με τα σχολεία τους) είτε και μεμονωμένα παιδιά που θα συνοδεύονται φυσικά από τους γονείς τους. Χρήσιμο θα ήταν να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας ώστε να υπάρχει μια εικόνα του ιατρικού τους ιστορικού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ώρες στο 2410560900.