Δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δέκα σημεία της Κατερίνης

Ναύπλιο: Ξεκινά η προστασία του μονοπατιού της Αρβανιτιάς
31 Μαρτίου 2021
Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Μήνυση κατά των σημερινών ιδιοκτητών των πρώην οικοπέδων «Κόνιαρη»
31 Μαρτίου 2021
Show all

Δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δέκα σημεία της Κατερίνης

Συστήματα Wi Fi για παροχή ελεύθερου σήματος στα δέκα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης εγκατέστησε, αρχικά, ο Δήμος Κατερίνης με στόχο να καλύψει, σταδιακά, διαδικτυακές επικοινωνίες πολιτών και επισκεπτών.

Όπως διευκρινίζει ως προς τα συστήματα που εγκαταστάθηκαν, άλλα απ’ αυτά ήδη λειτουργούν ενώ άλλα αναμένεται να ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα από τον ΟΤΕ.

Η εγκατάσταση των συστημάτων έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU που προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Το αίτημα για παροχή Wi Fi είχε κατατεθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εμείς σήμερα το υλοποιούμε. Με την εγκατάσταση συστημάτων Wi Fi δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες μας να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα, να επικοινωνούν αλλά και να εξασφαλίζουν χρήσιμες πληροφορίες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος. Παράλληλα πρόσθεσε ότι σταδιακά θε επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλα σημεία του Δήμου και ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές.