Δωρεάν τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Καλαμαριάς

Η Σαντορίνη στην ψηφιακή εποχή
1 Φεβρουαρίου 2021
Ελασσόνα: Οι πολίτες έχουν λόγο στη Φυσιογνωμία της πόλης
1 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Καλαμαριάς

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου, θα πραγματοποιήσουν σε ασφαλισμένες και ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου Καλαμαριάς, το ΚΕΠ Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, σε συνεργασία και με το Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα: 2313.314.498 και 2313.314.499

Κρίνεται απαραίτητη η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς (kepygeias.org)

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς, καθώς ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συχνός γυναικείος καρκίνος και η πρώιμη διάγνωση επιτρέπει την εφαρμογή αποτελεσματικής θεραπείας (ίαση). Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί λοιπόν, η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.

Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά.

Η πρόληψη μπορεί να σώσει εγκαίρως τη ζωή μας. Ο υγειονομικά ενημερωμένος πολίτης μπορεί να είναι και να παραμένει υγιής πολίτης και ο ρόλος του Δήμου είναι καθοριστικός στην ενημέρωση και προαγωγή της υγείας” δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, Ευλαμπία Ντόντη Μπανιώρα