Δωρεάν Rapid test σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες

Έως 15 Ιουνίου ο χαρακτηρισμός από τις περιφέρειες των κατάλληλων ακτών κολύμβησης
10 Μαΐου 2021
Πράσινο Κίνημα: Συμμετέχουμε εμπράκτως στον αέρα αλλαγής που φυσά σε ολόκληρη την Ευρώπη
10 Μαΐου 2021
Show all

Δωρεάν Rapid test σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, δίνει από τη Δευτέρα 10/5/2021 τη δυνατότητα στα μέλη του για διενέργεια δωρεάν Rapid test, μία δράση που αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς θα περιορίσει τη μετάδοση του κορονοϊού.
Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου συμφώνησαν, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να οργανώσει στον Κεντρικό, Νότιο, Δυτικό και Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ειδικό χώρο για την λήψη Αντιγονικών test (Rapid test) στο πλαίσιο της επιδημιολογικής έρευνας και της συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Η διαδικασία προβλέπει καταρχήν τη λήψη Rapid test και ακολούθως σε περίπτωση θετικότητας την ειδική λήψη του μοριακού τεστ PCR.
Η πληροφόρηση θα γίνεται στο πλαίσιο της προσωπικής διαδικασίας στον κάθε έναν, ο οποίος θα εξετάζεται και θα υπάρχει δυνατότητα να δοθεί έγγραφη βεβαίωση στα αρνητικά τεστ. Για την παραπάνω διαδικασία θα λάβουν μέρος οι ιατροί, νοσηλευτές και ψυχολόγοι του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στο συγκεκριμένο αντικείμενο της επιδημιολογικής έρευνας, ενώ τις γραμματείες στα τέσσερα σημεία της Αττικής θα ενισχύσουν και εργαζόμενοι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Με αφορμή την έναρξη της δράσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:
«Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ συνεχίζουν να στηρίζουν έμπρακτα τον επιχειρηματικό κόσμο της Αττικής και μέσα από στοχευμένες δράσεις πρόληψης, συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη προστασία τόσο των επιχειρηματιών όσο και των καταναλωτών. Αυτή την περίοδο της σταδιακής επανεκκίνησης του επιχειρείν, οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό τους, με όσα μέσα διαθέτουμε, με στόχο να διευκολύνουμε τη λειτουργία της αγοράς, η οποία για μεγάλο διάστημα δοκιμάζει τις αντοχές της εξαιτίας της πανδημίας. Με αυτό το σκοπό, και στο πλαίσιο της Δράσης Ιπποκράτης, μέσω της οποίας διενεργούμε καθημερινά χιλιάδες rapid test σε όλη την Αττική, προχωράμε σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ένα βήμα παραπάνω, προσφέροντας δωρεάν test για τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΕΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου για την άριστη συνεργασία όλο αυτό διάστημα. Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο της Αττικής και να συνδράμουμε στην προσπάθεια ανάκαμψης της επιχειρηματικότητα. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα τα καταφέρουμε».  
Για τη νέα δράση στήριξης της επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζει: «Σε μία κρίσιμη στιγμή για την οικονομία μας, καθώς αρχίζει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί βαρύτατα από τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Με αυτή την πρωτοβουλία στηρίζονται έμπρακτα όσοι δεν μπορούν να λάβουν δωρεάν self-test από την Πολιτεία. Πρόκειται για μία στοχευμένη δράση και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη για τη γόνιμη συνεργασία που έχουμε, όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά καθόλη την περίοδο της πανδημίας. Η συνένωση δυνάμεων μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στον αγώνα που δίνουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες για τη βιωσιμότητα τους και δίνει το παράδειγμα για το πως πρέπει να κινηθούμε όλοι, ώστε να συμβάλουμε στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας μας.»