Δύο ακόμη απορριμματοφόρα και εξοπλισμό ανακύκλωσης βιοαποβλήτων παρέλαβε ο Δήμος Αιγάλεω

Ο καφέ κάδος μπαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη
12 Απριλίου 2023
Πάσχα με την Περιφέρεια Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”
12 Απριλίου 2023
Show all

Δύο ακόμη απορριμματοφόρα και εξοπλισμό ανακύκλωσης βιοαποβλήτων παρέλαβε ο Δήμος Αιγάλεω

Δύο νέα απορριμματοφόρα και 713 καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων παρέδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στον δήμαρχο Αιγάλεω, Γιάννη Γκίκα, στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης του εξοπλισμού ανακύκλωσης, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με αποκλειστική χρηματοδότηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Στην παράδοση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι, Χ. Αρβανίτης και Π. Μανδραφλής, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Α. Λεωτσάκος, ο οποίος συνόδευε τον περιφερειάρχη.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και αναφερόμενος στην πολιτική της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των δήμων να συμμετέχουν στο στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας για τη μετάβαση σε μία “Πράσινη Αττική”, με νέα κουλτούρα και εργαλεία στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων». Απευθυνόμενος στον κ. Γκίκα, τον συνεχάρη καθώς με τις υπηρεσίες του δήμου συναποτελεί «αναπόσπαστο κρίκο αυτής της μεγάλης και ισχυρής πράσινης αλυσίδας που δημιουργούμε ως Περιφέρεια για το μέλλον της Αττικής».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την ενίσχυση του εξοπλισμού, χάρη στον οποίο, όπως είπε, διευκολύνεται ο στόχος «να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το ποσοστό των βιοαποβλήτων που ανακυκλώνονται προχωρώντας στη διαλογή και στην κομποστοποίηση στην πηγή, δηλαδή στο κάθε νοικοκυριό της πόλης μας».