Δύο απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και 200 καφέ κάδους στον Δήμο Αχαρνών, από την Περιφ. Αττικής

Φορητούς υπολογιστές για 170 μαθητές, παρέδωσε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ο περιφερειάρχης Κρήτης
15 Απριλίου 2020
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ήρθε η ώρα της Ψηφιακής Δωρεάν Ισόνομης Παιδείας
16 Απριλίου 2020
Show all

Δύο απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και 200 καφέ κάδους στον Δήμο Αχαρνών, από την Περιφ. Αττικής

«Παράλληλα με τη μάχη για την προάσπιση της δημόσια υγείας, δίνουμε και τη μάχη να αυξήσουμε τα ποσοστά της ανακύκλωσης στην Αττική, κάνοντας όλοι μαζί μία νέα «πράσινη» αρχή», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την παράδοση δύο ειδικών απορριμματοφόρων και 200 καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απόβλητων στο δήμαρχο Αχαρνών Σ. Βρεττό.

Η παράδοση του εξοπλισμού εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ανακύκλωση 2020» με στόχο την ενίσχυση των δράσεων ανακυκλώσεις και διαλογής στην πηγή και εξελίσσεται σταδιακά από την Περιφέρεια Αττικής προς στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης έγινε σύντομη παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας των απορριμματοφόρων και ενημέρωση για τη διαδικασία λειτουργίας και παραγωγής κομπόστ, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινού, Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και πρόεδρου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη, των εντεταλμένων περιφερειακών σύμβουλων Ε. Κοσμίδη και Αθ. Κατσιγιάννη, Γ. Βλάχου και στελεχών του ΕΔΣΝΑ.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν ο περιφερειάρχης επισήμανε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά το Δήμο Αχαρνών, με αναπτυξιακά έργα και πολιτικές προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και τόνισε πως το έργο του δημάρχου Σπύρου Βρεττού είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Επισήμανε ότι παράλληλα με την εθνική μάχη που δίνουμε για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, «παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας η ενίσχυση και διάδοση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, με στόχο να συρρικνώσουμε τα ποσοστά του σύμμεικτου σκουπιδιού που φτάνει στη Φυλή». Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στον εξοπλισμό με τον οποίο ενισχύθηκε ο στόλος καθαριότητας του Δήμου ζήτησε να υπάρξει συντονισμένη συνεργασία του Δήμου με τοπικούς φορείς προκειμένου να τοποθετηθούν οι κάδοι σε σημεία προτεραιότητας, όπως είναι οι λαϊκές αγορές, την περίοδο που διανύουμε. «Η εφαρμογή της περιβαλλοντικής μας πολιτικής θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς χρονοτριβές, παρά τη συγκυρία. Πρόκειται για ένα ζήτημα ουσίας που αφορά τη διάσωση του περιβάλλοντος αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Όλοι μαζί θα κάνουμε μία νέα «πράσινη» αρχή για την Αττική μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος χαρακτήρισε σημαντική την σημερινή ημέρα καθώς «αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά ένα μεγάλο σχέδιο για εμάς αλλά και για όλη την Περιφέρεια». Ανέφερε ότι ως Δήμος έχει ακόμη πολλά έργα να υλοποιήσει και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεχή ανταπόκριση και αρωγή της Περιφέρειας. «Με σύνεση και ενδιαφέρον μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά», επισήμανε. Σε ότι αφορά την περίοδο που διανύουμε ο κ Βρεττός είπε ότι παρελήφθη υγειονομικό υλικό από την Περιφέρεια και ελήφθησαν από πολύ νωρίς τα ενδεδειγμένα μέτρα, ενώ προγραμματίζεται μια νέα σειρά δράσεων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.