Δ. Γαλαμάτης: Συστήνεται ομάδα διοίκησης έργου ΥΠΕΣ και ΓΓΕΕ για τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα

Πτώση οροφής στο ισόγειο του δημαρχείου Ανατολικής Σάμου συνεπεία των πρόσφατων σεισμών
5 Σεπτεμβρίου 2022
Στήριξη στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας
5 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

Δ. Γαλαμάτης: Συστήνεται ομάδα διοίκησης έργου ΥΠΕΣ και ΓΓΕΕ για τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, στην παρέμβασή του κατά το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, που έγινε στην Πρέβεζα.

Ειδικότερα ο κ. Γαλαμάτης αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το ραδιοφωνικό τοπίο και την αδειοδότησή τους, τόνισε ότι «είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθούν, σε αυτή τη συγκυρία, όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα δημοτικά ραδιόφωνα και κατ’ επέκταση τα δημοτικά ΜΜΕ συνολικά».

Επίσης προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση για την υπαγωγή όλων των δημοτικών επιχειρήσεων ραδιοφωνίας σε ενιαίο νομικό καθεστώς λειτουργίας, καθώς δεν υφίσταται δυστυχώς ομοιογένεια επί του νομοθετικού καθεστώτος που διέπει τις δημοτικές ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις.

«Αυτή τη στιγμή, είπε, υπάρχουν δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν με διαφορετικό καθεστώς, είτε ως Ανώνυμες Εταιρείες, είτε χωρίς νομική αυτοτέλεια, καθώς ανήκουν σε άλλες επιχειρήσεις των Δήμων ή απευθείας στον ίδιο το Δήμο, είτε ως επιχειρήσεις ειδικού σκοπού. Απαιτείται νομοθετική παρέμβαση προς την κατεύθυνση της υπαγωγής των δημοτικών επιχειρήσεων ραδιοφωνίας σε ενιαίο νομικό καθεστώς λειτουργίας».

Ο κ. Γαλαμάτης ανακοίνωσε επίσης ότι «αποφασίστηκε, η άμεση σύσταση ομάδας διοίκησης έργου (ΟΔΕ) από στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, η οποία θα εξετάσει όλες τις προτάσεις, ώστε να καταλήξει, ελπίζουμε μέσα στον μήνα, στην πλέον ενδεδειγμένη λύση. Βασικός στόχος μας είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας και της λειτουργίας των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων της χώρας μας..»