Δ. Μακεδονία: Η πρώτη ελληνική περιφέρεια μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου «Hydrogen Europe»

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Σύσκεψη για την ασφαλή πρόσβαση στο Δέλτα του Έβρου
20 Απριλίου 2023
Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την αναβάθμιση των υφιστάμενων περιπατητικών διαδρομών στην Περιφέρεια
20 Απριλίου 2023
Show all

Δ. Μακεδονία: Η πρώτη ελληνική περιφέρεια μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου «Hydrogen Europe»

Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η πρώτη ελληνική περιφέρεια που έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου «Hydrogen Europe”, μετά την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας από τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και του διευθύνοντος συμβούλου του Hydrogen Europe Γ. Χατζημαρκάκη, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κασαπίδης χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ένταξης, που αποτελεί επικύρωση της ομόφωνης απόφασης που έλαβε το περιφερειακό συμβούλιο, θέτοντας σε εφαρμογή το φιλόδοξο σχέδιο να είναι η Δυτική Μακεδονία η πιο πράσινη περιφέρεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

“Σήμερα, τόνισε ο κ. Κασαπίδης, είναι σημαντική μέρα για την Δυτική Μακεδονία καθώς μόλις υπογράψαμε την ένταξη της Δυτικής Μακεδονίας στην μεγάλη οικογένεια του Hydrogen Europe, όπου εταιρείες και οργανισμοί από όλη την Ευρώπη συμμετέχουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν αυτή την τεχνολογία που είναι σωτηρία για τον πλανήτη.

Είναι η λύση για την κλιματική κρίση. Ως περιφέρεια πήραμε την απόφαση αυτή ομόφωνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σήμερα εδώ στην Βρυξέλλες επικυρώνουμε αυτή την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και βάζουμε μπροστά ένα φιλόδοξο σχέδιο για την Δυτική Μακεδονία».

Ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας υπογράμμισε ότι η Δυτική Μακεδονία θα γίνει «όχι μόνο η πρώτη Ελληνική Περιφέρεια που συμμετέχει στην οικογένεια του Hydrogen Europe» αλλά «και η πρώτη περιφέρεια στην Ευρώπη που θα ενσωματώσει την τεχνολογίας του πράσινου Υδρογόνου και θα είναι η πιο πράσινη περιφέρεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Και αυτό, συμπλήρωσε, «δεν είναι παρά μόνο η αρχή για να μπορέσουμε στο τέλος της δεκαετίας να πετύχουμε αυτό το στόχο που θέλουμε από σήμερα η Δυτική Μακεδονία να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων και να δούμε πράσινη ενέργεια και πράσινες θέσεις εργασίας στην Δυτική Μακεδονία».

Ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι στον Σύνδεσμο συμμετέχουν και περιφέρεις και «χαίρομαι πάρα πολύ που η Δυτική Μακεδονία έγινε μέλος ως πρώτη ελληνική περιφέρεια. Χαίρομαι που η Ελλάδα με την Δυτική Μακεδονία θα διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και θα συνεργαστούμε τώρα πιο στενά με αφορμή το υδρογόνο.”