Δ. Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη: Υπηρεσίες Κοινωνικής φροντίδας για την προστασία του πληθυσμού

Δήμος Λαρισαίων: Αναστέλλονται δημοτικά τέλη, τροφεία και δίδακτρα
23 Μαρτίου 2020
Οι δήμοι στη «μάχη» και της αιμοδοσίας
23 Μαρτίου 2020
Show all

Δ. Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη: Υπηρεσίες Κοινωνικής φροντίδας για την προστασία του πληθυσμού

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη υγειονομική κρίση για όλους, ο Δήμος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη βρίσκεται από την πρώτη στιγμή με τις υπηρεσίες του, στο πλευρό των κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και είναι αδύνατο να μετακινηθούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Καλούμε όλους να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας για μοναχικούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Να μην μείνει κανένας μόνος αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, στα τηλέφωνα: 15698, 2132004824, 2132004829, 2132004852 και στο email: menoumespiti.nikaiarentis@gmail.com

Το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης ως εξής:

-Καταγραφή των αιτημάτων και αναγκών των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

-Καταγραφή των αιτημάτων και αναγκών των απόρων και οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

-Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της πόλης που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, με δαπάνη που βαραίνει τους αιτούντες.

-Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης στους άπορους και οικονομικά αδύνατους κατοίκους, εφόσον προβλέπεται από τον Ε.Ο.Π.Υ.

-Δωρεάν διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε δικαιούχους κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου .

-Διεκπεραίωση των αιτημάτων κατοίκων της πόλης μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν καθώς και απόρων και οικονομικά αδυνάτων κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν για πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

-Κάθε άλλη εργασία συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού covid 19.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας (www.nikaia.rentis.gov.gr), στο σύνδεσμο: https://www.nikaia-rentis.gov.gr/blog/post/paroxh-yphresiwn-koinwnikhs-frontidas-gia-thn-prostasia-toy-plh8ysmoy.