Δ. Παπαστεργίου: Προτείνω μείωση στο μισό των αποδοχών των δημάρχων για το επόμενο δίμηνο

SOS εκπέμπουν ΚΕΔΕ και ΠΕΔ για οικονομική στήριξη των δήμων λόγω κορωνοϊού
31 Μαρτίου 2020
Συνεχίζεται η χρηματοδότηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σταθμών
31 Μαρτίου 2020
Show all

Δ. Παπαστεργίου: Προτείνω μείωση στο μισό των αποδοχών των δημάρχων για το επόμενο δίμηνο

Τη λήψη απόφασης προκειμένου οι δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουν το 50% των αποδοχών τους για τους δύο επόμενους μήνες στον κοινό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση του covid-19, θα προτείνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ της ερχόμενης Τετάρτης 1ης Απριλίου.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ:

«Οι Δήμοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα, στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δίνουμε καθημερινά το παρόν για να στηρίξουμε τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, ιδίως εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Με αίσθημα ευθύνης κι αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της ερχόμενης Τετάρτης 1 Απριλίου, θα προτείνω να ληφθεί απόφαση προκειμένου οι Δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών μας, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid-19.

Η κίνηση μας είναι καθαρά συμβολική, αφού όλοι γνωρίζουν πως οι αμοιβές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτούς που απολαμβάνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι άλλων βαθμίδων του πολιτικού μας συστήματος.

Όμως αυτή που είναι ουσιαστική, είναι η δέσμευσή μας πως σε αυτήν την υγειονομική κρίση, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος».