Δ. Παπαστεργίου: Σωστός σχεδιασμός για να ελπίζουμε στη συνέχεια των δασών μας

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ανοίγοντας δρόμους “στα χωράφια” θα είμαστε στην επόμενη Βουλή
3 Οκτωβρίου 2021
Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιακός μετασχηματισμός των δήμων: Τι θα συζητηθεί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ
4 Οκτωβρίου 2021
Show all

Δ. Παπαστεργίου: Σωστός σχεδιασμός για να ελπίζουμε στη συνέχεια των δασών μας

Την ανάγκη να υλοποιηθεί σωστός σχεδιασμός για να «μπούμε ξανά στα δάση, να τα δούμε καθαρά, να τα ζήσουμε», τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά την έναρξη των εργασιών του 20ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου που διεξάγεται στα Τρίκαλα.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και το συνέδριο διεξάγεται δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα, ενώ είναι και η πρώτη ουσιαστικά εκδήλωση που τελείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων ενάμιση χρόνο μετά το πρώτο lock down.

Ως οικοδεσπότης ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως η ανάγκη για τη διεξαγωγή του συνεδρίου ήταν σημαντική, επειδή «η πανδημία χτύπησε τα πνευμόνια μας, αλλά οι καταστροφές οι καλοκαιρινές χτύπησαν τα πνευμόνια του πλανήτη, τα δάση».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε σε αναγκαιότητες για τα δάση:

Συζήτηση για τα θέματα πρόληψης
Επαναφορά καλών πρακτικών, όπως η κοινωφελής εργασία που βοήθησε την Αυτοδιοίκηση στον καθαρισμό δασών
Σωστός σχεδιασμός
Εκτίμησε ότι η “νέα ματιά” της κυβέρνησης στον τρόπο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, θα επαναφέρει την ασφάλεια στα δάση.

Και έθεσε ως στόχο, την ορθολογική χρήση των δασών, ως τρόπο για να σωθούν: «Να μην αφήσουμε τα δάση στην ησυχία τους. Όταν εντάσσονται στις ζωές μας, η χρήση και το ενδιαφέρον των πολιτών, μπορούν να σώσουν τα δάση», επεσήμανε.