Δ. Πειραιά: Νέες κοινωνικές υπηρεσίες και ενίσχυση των δομών της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι επιχείρησαν να ξεράνουν με αλάτι τα δέντρα της Νέας Παραλίας
20 Μαρτίου 2020
«Κανένας Mόνος Tου» στο Δήμο Νέας Σμύρνης
20 Μαρτίου 2020
Show all

Δ. Πειραιά: Νέες κοινωνικές υπηρεσίες και ενίσχυση των δομών της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, υλοποιεί μια σειρά νέων κοινωνικών υπηρεσιών για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης, στο πλαίσιο ενίσχυσης των δημοτικών δομών κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα η ΚΟ.Δ.Ε.Π., προχωρά στις εξής νέες υπηρεσίες:

α) καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

β) καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

γ) δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι ή οικονομικά αδύναμοι.

δ) συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.

ε) Οι κάτοικοι, καθώς και οι άποροι και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, που δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν να μετακινηθούν, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 210 4101930, το fax 210 41 78 595 και στο email: kodepir@gmail.com, προκειμένου να καταγράφονται τα αιτήματα και οι ανάγκες τους.

στ) διεκπεραίωση αιτημάτων των απόρων και οικονομικά αδυνάτων κατοίκων, καθώς και εκείνων που δεν πρέπει ή δεν μπορούν να μετακινηθούν (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά πού εκδίδονται μέσω Κ.Ε.Π.

Η υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί καθημερινά (εργάσιμες και αργίες) από 9:00-17:00.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις ενέργειες του Δήμου και της πολιτείας σχετικά με τον κορονοϊό, στον νέο ιστότοπο του Δήμου Πειραιά https://covid19.cityofpiraeus.org/