Δ. Σαρωνικού: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση δημιουργίας Αντιπυρικής Ζώνης στα Δερβενοχώρια
20 Ιουλίου 2023
O ΣΠΑΠ στην καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στον Νέο Κουβαρά και στα Καλύβια Αττικής
20 Ιουλίου 2023
Show all

Δ. Σαρωνικού: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά

Πυρκαγιά στον Άγιο Χαράλαμπο και το Πανόραμα Λουτρακίου, Τρίτη 18 Ιουλίου 2023. (EUROKINISSI)

Δ. Σαρωνικού: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά

Ο Δήμος Σαρωνικού ενημερώνει τους πολίτες που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου ότι για την καταγραφή των πλήρως ή μερικώς κατεστραμμένων οικιών τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του δήμου: 2299 320301, 2299 320302 & 2299 320344, για να δηλωθούν τα στοιχεία των ιδιοκτησιών και των κατόχων τους. Οι πολίτες που έχουν ήδη δηλώσει τα στοιχεία τους, δεν χρειάζεται να επαναλάβουν τη διαδικασία.

Στη συνέχεια θα λάβουν γνώση τα κλιμάκια του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την πραγματοποίηση επιτόπιων αυτοψιών για την καταγραφή και την αποτίμηση των ζημιών.

Όσον αφορά ζημιές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ (καλλιέργειες, θερμοκήπια, μελίσσια, κτηνοτροφικές μονάδες κ.α.), οι πληγέντες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον δήμο στο τηλέφωνο 2299 320340 για τη διενέργεια αυτοψιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Επιπλέον, ενημερώνονται οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές/καταστροφές ότι θα πρέπει να απευθύνονται για πληροφόρηση στον Περιφερειακό Συντονιστή Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής (grppna@patt.gov.gr) ή εναλλακτικά στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής (213 2005122-24) προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση στις αρμόδιες επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για αυτοψία και εκτίμηση των ζημιών που έχουν υποστεί.