Δ. Ωραιοκάστρου: Δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού από τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής»

Σε δημοπράτηση η διαμόρφωση της πλατείας Αδαμών στον Δήμο Κηφισιάς
17 Οκτωβρίου 2022
Σε εξέλιξη η αναβάθμιση 13 παιδικών χαρών του Δήμου Κω
17 Οκτωβρίου 2022
Show all

Δ. Ωραιοκάστρου: Δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού από τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής»

Δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού συνδιοργανώνουν η αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Ωραιοκάστρου και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής». συνδιοργανώνουν.

Οι δράσεις γίνονται με αφορμή την καθιέρωση του Οκτωβρίου ως μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, ενώ η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Ειδικότερα, σήμερα Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι διενεργήθηκε δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού στο ιατρείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Αργυρουπόλεως 4, έναντι δημαρχείου Ωραιοκάστρου) από τον εξειδικευμένο χειρουργό μαστού – μαστολόγο, Χρήστο Βρέκα.

Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τον καρκίνο του μαστού στο ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου (Κτίριο Ι. Καποδίστριας, Β. Γεωργίου 23 και Τραπεζούντος) στις 6 το απόγευμα. Θα μιλήσουν η Κούλα Δερεκενάρη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, η Ανδρομάχη Αθηναίου, γενική γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, που θα μιλήσει για την βιωματική της εμπειρία και ο χειρουργός μαστού – μαστολόγος, Χρήστος Βρέκας.

Την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί νέος δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού στο ιατρείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Αργυρουπόλεως, έναντι Δημαρχείου Ωραιοκάστρου) από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού για τον δωρεάν κλινικό έλεγχο μαστού μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2313304068 (Δευτέρα έως Παρασκευή, από 08.00 έως 14.00).