Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 3,8 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χίου

Μειώνεται η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
31 Μαΐου 2021
Από κοινού τουριστική προβολή των Δήμων Κεντρικής, Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας
31 Μαΐου 2021
Show all

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 3,8 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χίου

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020 εντάχθηκε η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χίου προϋπολογισμού δαπάνης 3.801.980 ευρώ.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, ο αρχικός σχεδιασμός του οποίου έχει διαφοροποιηθεί μετά τις ενστάσεις και ως αποτέλεσμα του διαλόγου με τους πολίτες.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα προσβάσιμο σε όλους κέντρο που θα περιλαμβάνει τον δημοτικό κήπο, την κεντρική πλατεία, και θα φτάνει από την είσοδο της Απλωταριάς μέχρι την πόρτα Ματζόρε», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του, αλλά και τους ομογενείς που χρηματοδότησαν την μελέτη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ξενάκη το ποσό των 3,8 εκ ευρώ αφορά την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου και το σιντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας, ενώ εντάσσονται σε αυτήν την χρηματοδότηση και όλα τα μηχανολογικά του συνολικότερου έργου.

Επόμενο βήμα η συμβασιοποίηση του έργου, μετά τις διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου.

Σημειώνεται ότι στον Δημοτικό Κήπο κάθε χρόνο πραγματοποιείται αυγουστιάτικη έκθεση αγροτουρισμού, που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την ποικιλία των ντόπιων και όχι μόνο προϊόντων.