Εγκύκλιος για τη λειτουργία ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ και ΚΔΗΦ

Συνεργασία Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με την Ένωση Δήμων του Ισραήλ
8 Φεβρουαρίου 2021
Διαδικτυακά σεμινάρια γαστρονομικού τουρισμού στο δήμο Ηρακλείου
8 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Εγκύκλιος για τη λειτουργία ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ και ΚΔΗΦ

Σε αναστολή λειτουργίας παραμένουν τα ΚΔΑΠ μέχρι τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με νεώτερη εγκύκλιο της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Μιχαηλίδου.

Αντιθέτως συνεχίζεται η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους. Επίσης, συνιστάται ο διαχωρισμός παιδιών –ενηλίκων, όπου υφίστανται
παράλληλα και οι δύο ηλικιακές ομάδες. Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια ) ή χωροταξικός, και τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί με τις (2, 4) σχετικές Εγκυκλίους.
Συνεχίζεται η λειτουργία των Kέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες που έχουν δοθεί. Παράλληλα εφόσον είναι εφικτό, να διενεργούνται rapid τεστ μια φορά την εβδομάδα, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ωφελούμενους στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού. Αναφορικά με τα τεστ στους ωφελούμενους, αυτά διενεργούνται στο βαθμό που αυτό καθίσταται εφικτό λόγω της αναπηρίας τους και μόνο εάν δεν τους προκαλείται αναστάτωση (ιδίως σε περιπτώσεις ωφελούμενων με νοητική αναπηρία ή/και Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος).
Στις γεωγραφικές περιοχές όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της εφαρμογής έκτακτων περιοριστικών μέτρων και για το χρονικό διάστημα που ισχύει, η λειτουργία των ανωτέρω δομών προσαρμόζεται ανάλογα.