ΕΕΤΑΑ: Ξεκινούν την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων για τα voucher των 180 ευρώ

Τροποποιήθηκε η ΚΥΑ για τους παιδικούς σταθμούς- Αυξάνεται ο αριθμός των θέσεων για τα voucher
4 Σεπτεμβρίου 2020
Οικονομική ενίσχυση των νοσοκομείων Δράμας και Ξάνθης από την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας -Θράκης
4 Σεπτεμβρίου 2020
Show all

ΕΕΤΑΑ: Ξεκινούν την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων για τα voucher των 180 ευρώ

Από την ερχόμενη Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το παράλληλο πρόγραμμα που προβλέπει την χορήγηση επιταγών σε μητέρες εργαζόμενες στο Δημόσιο για την παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 18 Σεπτεμβρίου, τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 24 Σεπτεμβρίου και τα οριστικά στις 29 Σεπτεμβρίου.
Η ΕΕΤΑΑ, η οποία είναι ο φορέας υλοποίησης, εκτέλεσης και διαχείρισης του προγράμματος του προγράμματος, δημοσιοποίησε ήδη τη Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το «Πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας περιόδου 2020-2021», ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 29.700.000€.

Σύμφωνα με την πρόσκληση η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι η εξής:
Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλλει μόνο ηλεκτρονικά την αίτηση στη διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων» και σύμφωνα με τις οδηγίες, που θα αναρτηθούν.
Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών του taxisnet).

180 ευρώ το μηνιαίο ποσό μέχρι 11 μήνες
Το ποσό που καταβάλλεται από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., για κάθε κατηγορία δομής/Θέσης από (Α1 έως Β2), ανέρχεται στο ποσό των 180 ευρώ μηνιαίωςκαι με μέγιστη διάρκεια τους 11 μήνες, και όχι πέραν της 31/7/2021, ανεξαρτήτως κατηγορίας δομής. Δίνεται ως οικονομική στήριξη των ωφελούμενων και θα καλύπτει το σύνολο, ή μέρος της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανόμενης της σίτισης του βρέφους, ή του νήπιου.

Οι ωφελούμενοι και προϋποθέσεις
Ωφελούμενοι είναι μητέρες βρεφών και νηπίων, μητέρες νηπίων με αναπηρία, άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις και να είναι
(α) υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ καθώς και των ΟΤΑ (Α΄ και Β΄ βαθμού), ή
(β) μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι/εςδεν δύναται να είναι δικαιούχοι συγχρηματοδοτούμενων υλοποιούμενων Πράξεων στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»
(γ) ωφελούμενοι σύμφωνα με τα στοιχεία α), β), οι οποίοι διαμένουν σε Δήμους, στους οποίους δεν είναι υποχρεωτική η δίχρονη εκπαίδευση, σύμφωνα με την παρ.4 του αρ.34 του ν.4704/2020, με το οποίο, ανεστάλη κατ’ εξαίρεση μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, η έναρξη εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για τους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης Αττικής και Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης.

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν:
Ι]Στο οικογενειακό εισόδημα: Λαμβάνεται υπόψη και υπολογίζεται το εισόδημα και των 2 μερών/συζύγων, καθώς και το εισόδημα των εξυπηρετούμενων ατόμων, εφόσον υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, που θα λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη στο Πρόγραμμα του/της αιτούντος/ούσας, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) του Υπ. Οικονομικών του φορολογικού έτους 2019 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1.1.2019 έως 31.12.2019).

Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα αναλύεται ως εξής:
– Έως 30.000,00 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά
– Έως 33.000,00 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 3 παιδιά
– Έως 36.000,00 ευρώ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και
– Έως 39.000,00 ευρώ για μητέρες που έχουν από 5 και άνω

Ο αριθμός των παιδιών που αναφέρονται στην παραπάνω παράγραφο για τον υπολογισμό του εισοδήματος, περιλαμβάνει:
α) τέκνα μέχρι 18 ετών,
β) τέκνα έως 24 ετών, σε περίπτωση που σπουδάζουν και
γ) άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτου ηλικίας.
ΙΙ] Στην οικογενειακή κατάσταση.
ΙΙΙ] Στην κατάσταση απασχόλησης και την εργασιακή σχέση.