Εθνικό Κέντρο Extreme Sports στην Αναγνωστοπούλειο στην Κόνιτσα

Συμβολικός περίπατος για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, στην Καλλιθέα
1 Δεκεμβρίου 2021
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες
1 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Εθνικό Κέντρο Extreme Sports στην Αναγνωστοπούλειο στην Κόνιτσα

Εθνικό Κέντρο Extreme Sports στην Αναγνωστοπούλειο στην Κόνιτσα

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δημιουργία και λειτουργία Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού στην Κόνιτσα, στην Αναγνωστοπούλειο Γεωργική Σχολή, ώστε να υπογραφεί το γρηγορότερο η προγραμματική σύμβαση, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του δημάρχου της περιοχής, Ν. Εξάρχου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη, τη βουλευτή Μ. Κεφάλα και τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ Π. Κολόκα.

Στον Φορέα Διαχείρισης του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού» θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Κόνιτσας, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σχολές Μιχαήλ Αναγνωστοπούλου», το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το Π.Ε.Α.Κ.Ι., που θα έχει και τη διοικητική ευθύνη.

Όπως ενημερώνει σχετικά ο Δήμος Κόνιτσας, το ισόγειο στην Αναγνωστοπούλειο έχει ανασκευαστεί με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020» και ορίζεται η δημιουργία Κέντρου Extreme Sports.

Ο 1ος όροφος του κτηρίου έχει συντηρηθεί, αλλά χρήζει επισκευής, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των εναλλακτικών αθλημάτων με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ήδη, ολοκληρώνονται οι μελέτες, σε συντονισμό της Περιφέρειας Ηπείρου, για:

-τις απαιτούμενες εργασίες στον όροφο του κτηρίου της Αναγνωστοπουλείου Σχολής,

-τον απαραίτητο εξοπλισμό του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού»,

-τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας του,

-τη δημιουργία πιστών Mountain Bike,

ενώ στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg ΙΡΑΙΙ, έχει ήδη προχωρήσει η δημιουργία 80 αναρριχητικών διαδρομών στη γύρω περιοχή.

Επίσης, προσθέτει ότι, αναμένονται τα διετή Προγράμματα Σπουδών των υπαίθριων δραστηριοτήτων Εναλλακτικού Αθλητισμού (για οδηγούς Rafting, Kayak, Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και Fly Fishing), καθώς και εκείνο για την «Εθνική Σχολή Αλπινισμού και Σκι», που θα λειτουργούν στο κτήριο της Αναγνωστοπουλείου.

“Η δημιουργία του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού» στην Κόνιτσα θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των Extreme Sports και των Εναλλακτικών μορφών Αθλητισμού, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας σε όλη τη χώρα”, αναφέρει σχετικά ο Δήμος Κόνιτσας, και προσθέτει ότι ενδυναμώνονται οι συγκεκριμένες μορφές αθλητικού τουρισμού και οι τοπικές οικονομίες.