ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΖΙ.

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ: ΓΙΑΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
6 Οκτωβρίου 2023
ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΝΑΡΔΗ: Δυναμική “πράσινη” υποψήφια μαζί με τον Κ. Μουτζούρη στη Χίο
6 Οκτωβρίου 2023
Show all

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΖΙ.

Γράφει ο Οδυσσέας Καμπόλης

πρώην Αναθεωρητής Γ’- Αρεοπαγίτης

Πρόεδρος Αναπτυξιακής Αχαρνών Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α.

Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Αχαρνών

Στην τρίτη γενεά ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντάσσονται τα συλλογικά εκείνα δικαιώματα για τα οποία το κίνητρο της αλληλεγγύης εμφανίζεται έντονο κατά τα τελευταία χρόνια και αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως σημείο αναφοράς ολόκληρου του πλανήτη. Πρόκειται για δικαιώματα στο καθαρό περιβάλλον, την ανάπτυξη, την ειρήνη.

Τα δύο πρώτα συλλογικά ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν άμεσα την Τ.Α. κι εδώ καλείται να επιλύσει ένα σημαντικότατο πρόβλημα: Μετά από 10 χρόνια σκληρής οικονομικής επιτήρησης της χώρας, ελέω μνημονίων, μετά από 2 και πλέον έτη πανδημίας, μετά την ενεργειακή κρίση τον πληθωρισμό και τις φυσικές καταστροφές ελέω κλιματικής αλλαγής, η Τ.Α. αυτοδίκαια κατέστη αδύναμη να προχωρήσει σε έργα (συλλογικής) ανάπτυξης και να εξασφαλίσει το ανθρώπινο δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον, κυρίως λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων και της αδυναμίας αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την ανθρωπότητα που ακόμα και κυβερνήσεις ισχυρών κρατών αδυνατούν να επιλύσουν το πρόβλημα, το στοίχημα θα το κερδίσουν οι τοπικές διοικήσεις που οργανωμένα και γοργά θα προχωρήσουν στην εξασφάλιση των δύο αυτών συλλογικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανάπτυξης, μέσω της αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων της Πολιτείας και της Ε.Ε., για την υλοποίηση έργων που αφενός μεν βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών αφετέρου δε διασφαλίζουν το καθαρό περιβάλλον, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, όμως το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί!

Ο Δήμος Αχαρνών προχωρά σταθερά μπροστά σε αυτό τον δρόμο και βελτιώνει την εικόνα του καθημερινά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ!ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΒΡΕΤΤΟ.

*Ο Οδυσσέας Καμπόλης είναι Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αχαρνών, πρώην Αρεοπαγίτης, καθηγητής ΑΣΕΙ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού.