Εισαγωγή μαθήματος χορού από το ΚΔΑΠ Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων

Αναδιάρθρωση και πύκνωση δρομολογίων στη Δ. Αθήνα
30 Οκτωβρίου 2020
Δήμος Περιστερίου: Ηλεκτρονικά οι Άδειες Κατάληψης Κοινόχρηστων Χώρων
30 Οκτωβρίου 2020
Show all

Εισαγωγή μαθήματος χορού από το ΚΔΑΠ Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων

Το πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων εμπλουτίζει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του, εστιάζοντας αυτή τη φορά στη μουσικοκινητική αγωγή και στον χορό, ως μέσα ελεύθερης έκφρασης, καθώς και πνευματικής και σωματικής ανάπτυξης.
Ο χορός, ως το βασικότερο και αρχαιότερο μέσο έκφρασης συναισθημάτων, είναι καταλυτικός παράγοντας κοινωνικοποίησης, υγιούς συνύπαρξης και ενεργοποίησης θετικών συναισθημάτων, ειδικότερα για τις μικρές ηλικίες, αλλά και τρόπος εσωτερικής διερεύνησης και αποφόρτισης εντάσεων τόσο σωματικών όσο και ψυχικών, για τους μεγαλύτερους.
Βασικός συντελεστής του προγράμματος είναι η επαγγελματίας χορεύτρια και χοροδιδάσκαλος Κλασικού Μπαλέτου (σύστημα Vaganova), Σύγχρονου και Latin χορών Έμιλυ Ματθαιακάκη, ευρέως γνωστή στο κοινό από το τηλεοπτικό Show “Dancing with the Stars” όπου και αναδείχθηκε νικήτρια, χορογραφώντας τον ηθοποιό Αργύρη Αγγέλου. Στο ενεργητικό της έχει πλήθος διακρίσεων τόσο ως χορεύτρια όσο και ως χορογράφος (με σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα της τη συμμετοχή της στην παράσταση “Romeo and Juliet” στο Ηρώδειο με το American Ballet Theatre. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την προετοιμασία μαθητών Κλασικού Μπαλέτου για εισαγωγικές εξετάσεις σε Σχολές, προπονεί ζευγάρια που λαμβάνουν μέρος σε πανελλήνια πρωταθλήματα Latin χορών αλλά και εργάζεται ως χορογράφος σε συλλόγους Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, με συμμετοχή στα αντίστοιχα τμήματα ανηλίκων και ενηλίκων (κλασικό μπαλέτο-ενδυνάμωση, hip-hop-μοντέρνο χορό, latin).
Με αφορμή την εισαγωγή της μουσικοχορευτικής αγωγής στο πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π., η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε:
«Ο χορός είναι η τέχνη που επιδρά στο συγκινησιακό κομμάτι του ανθρώπου, εκφράζοντας την ψυχολογική του κατάσταση αλλά και το πολιτισμικό, κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκει. Είναι η αέναη παγκόσμια γλώσσα του σώματος, την οποία όλοι οι πολιτισμοί κατανοούν και αισθάνονται. Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, δεν θα μπορούσε να μην ενστερνιστεί και να μην ανταποκριθεί άμεσα σε αυτή την έμφυτη ανθρώπινη ανάγκη. Σήμερα εισάγουμε στο πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, το μάθημα του χορού και της μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά και ενήλικες ως άλλο ένα καινοτόμο βήμα για την προαγωγή της Παιδείας, του Πολιτισμού και της Τέχνης».
Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα επικοινωνώντας με το ΚΔΑΠ (τηλ. 210 6140823, e-mail: clubunesco.vp@gmail.com, kdapclubunescovp@gmail.com).