Εκδήλωση για την ανακύκλωση στην Κηφισιά

Χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων στις γειτονιές του Περιστερίου
19 Φεβρουαρίου 2020
Η περιφέρεια Κρήτης ζητά να καταβληθεί στους ελαιοπαραγωγούς η αποζημίωση de minimis
19 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Εκδήλωση για την ανακύκλωση στην Κηφισιά

Μεγάλες φονικές πυρκαγιές, πλημμύρες που ισοπεδώνουν πόλεις, εκατομμύρια ζώα που αποδεκατίζονται από τις φυσικές καταστροφές, πληθυσμοί σε κίνηση και κλιματικοί πρόσφυγες.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παγκόσμιες προκλήσεις όπως είναι η κλιματική αλλαγή που απαιτούν οικουμενικές λύσεις. Λύσεις που θίγουν τον πυρήνα του σύγχρονου αναπτυξιακού μοντέλου που στοχεύει μόνο στην κερδοσκοπία και την άσκοπη υπερκατανάλωση. Λύσεις που εκκινούν και από την ίδια την κοινωνία, από τον καθένα και την καθεμία στην πόλη του, στον επαγγελματικό του χώρο.
Η διαμόρφωση μιας «πράσινης κουλτούρας» ξεκινά από την αλλαγή της στάσης μας με την απόκτηση συνηθειών όπως είναι η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή και η επαναχρησιμοποίηση. Η εξοικονόμηση φυσικών πόρων για να έχουν και οι επόμενες γενιές.
Με τις σκέψεις αυτές η δημοτική παράταξη «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη» διοργανώνει την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 19.00 την 1η θεματική εκδήλωση με θέμα: “Η σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης με σύμμαχο την κοινωνία” στην αίθουσα “Βασίλης Γκατσόπουλος” στο Δημαρχείο Κηφισιάς.
Στην εκδήλωση εισαγωγική ομιλία θα κάνει η Αγγελική Παπάζογλου, δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς, επικεφαλής της παράταξης ενώ στους ομιλητές του πάνελ θα βρίσκονται οι:
• Σίμος Ρούσσος, Δήμαρχος Χαλανδρίου
• Γεράσιμος Λυμπεράτος, Καθηγητής ΕΜΠ, Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου
• Κώστας Δεύτος, Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Κηφισιάς
• Γιώργος Σκορδίλης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του Δήμου Κηφισιάς, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Κηφισιάς
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βαγγέλης Παναγιωτουνάκος, μέλος του ΔΣ του ΝΠΔΔ «Δημ. Βικέλας» και της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης.