Εκλογές στη Δανία: Συνεχίζουν τη δυναμική εκπροσώπηση στα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια τα Πράσινα κόμματα

Πράσινο Κίνημα και Αττική Πράσινη Περιφέρεια στην τιμητική εκδήλωση για τη Νανά Μούσχουρη
3 Νοεμβρίου 2022
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση συμμετέχουν στη γενική πανελλαδική απεργία στις 9/11
3 Νοεμβρίου 2022
Show all

Εκλογές στη Δανία: Συνεχίζουν τη δυναμική εκπροσώπηση στα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια τα Πράσινα κόμματα

Εκλογές στη Δανία: Συνεχίζουν τη δυναμική εκπροσώπηση στα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια τα Πράσινα κόμματα

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκε το Πράσινο Κίνημα τα αποτελέσματα στις βουλευτικές εκλογές στην Δανία, καθώς οι Πράσινοι της Δανίας κατάφεραν και εξέλεξαν 15 βουλευτές, έναν περισσότερο από τις προηγούμενες εκλογές, με κεντρικό σύνθημα τη δίκαιη και βιώσιμη μετάβαση για όλους στη Δανία.
Όπως σημειώνει το αδελφό κόμμα της Δανίας, υπάρχει έντονος προβληματισμός για τη συνεχή άνοδο των λαϊκίστικων δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη, με το δεξιό λαϊκό κόμμα και το ακροδεξιό κόμμα Νέα Δεξιά να συγκεντρώνουν υψηλά αποτελέσματα στις εκλογές.
Το Πράσινο Κίνημα αγωνίζεται ώστε η άνοδος των Πράσινων κομμάτων που παρατηρείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να καταγραφεί εκλογικά και στη χώρα μας. Άλλωστε είναι κοινή διαπίστωση πως οι πολίτες αναζητούν πλέον την διαφορετική πράσινη πρόταση. Μία πρόταση που έχει ως σημείο αναφοράς την ευημερία των πολιτών, και την προστασία της φύσης. Μία πρόταση που στην Ελλάδα υπερασπίζεται ουσιαστικά το Πράσινο Κίνημα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα Πράσινα κόμματα στην Ευρώπη συμμετέχουν στα κοινοβούλια των χωρών τους με εξαίρεση την Ελλάδα και την Αλβανία. Ενώ σε 14 χώρες της Ευρώπης συμμετέχουν και στις κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα ο πράσινος χώρος στο παρελθόν εκπροσωπήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι δεν ήταν πράσινοι αλλά εξτρεμιστές αριστεροί και έδωσαν στον κόσμο μία διαφορετική φιλοσοφία στο τι είναι το Πράσινο. Δεν είναι τυχαίο πως ένα Πράσινο κόμμα στη χώρα μας έχει να κατέβει στις Εθνικές Εκλογές από το 2012 και θα γίνει το 2023, 11 χρόνια μετά, με το Πράσινο Κίνημα
Το Πράσινο Κίνημα εύχεται στους Πράσινους της Δανίας τα καλύτερα για τη νέα τους εντολή.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: «Το Πράσινο Κίνημα συγχαίρει το αδελφό κόμμα της Δανίας για την νέα εκλογική του επιτυχία. Μία επιτυχία που έρχεται να προστεθεί στο ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα που στέλνουν οι ευρωπαίοι πολίτες για την ενίσχυση των πράσινων φωνών. Ένα μήνυμα που σύντομα θα ακουστεί δυνατά και στην Ελλάδα από το Πράσινο Κίνημα.»