Εκπαιδευτικό σχολείο “Αειφόρος ανάπτυξη στην π.ε. μέσω δημιουργίας διαδραστικών ψηφιακών ιστοριών ”

Ανέγερση Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης
25 Οκτωβρίου 2019
Ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του Σπύρου Κορωνάκη στις εκλογές του ΤΕΕ
29 Οκτωβρίου 2019
Show all

Εκπαιδευτικό σχολείο “Αειφόρος ανάπτυξη στην π.ε. μέσω δημιουργίας διαδραστικών ψηφιακών ιστοριών ”

Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Δρ. Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου, διοργανώνει πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο εντατικής εκπαίδευσης, με θέμα “Αειφόρος ανάπτυξη στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσω δημιουργίας διαδραστικών ψηφιακών ιστοριών”.
Στο εκπαιδευτικό σχολείο θα συμετάσχουν 30 μαθητές της E΄ και ΣΤ΄ δημοτικού καθώς και 10 συνοδοί δάσκαλοι από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Ισπανία και Ιταλία. Οι δραστηριότητες του εκπαιδευτικού σχολείου θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα 5 ημερών (11/11/2019-15/11/2019) στον χώρο του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά μέρη της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών, οι μαθητές αλλά και οι δάσκαλοί τους θα έρθουν σε επαφή με τις πέντε περιβαλλοντικές θεματικές που πραγματεύεται το έργο:
1. Υγειονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην κοινωνία
2. Φυσικά Περιβάλλοντα
3. Γεωφυσικοί κίνδυνοι
4. Εξάντληση φυσικών πόρων
5. Διαχείριση και ανακύκλωση αποβλήτων
Επιπλέον οι μαθητές και οι δάσκαλοι θα εκπαιδευτούν πάνω στη νέα πλατφόρμα δημιουργίας διαδραστικών περιβαλλοντικών ιστοριών του Envstories. Οι πρώτες ιστορίες που θα δημιουργηθούν κατά το εκπαιδευτικό σχολείο στην Αθήνα, θα αποτελέσουν τον πρώτο λίθο για τη δημιουργία μίας σειράς διαδραστικών ιστοριών, όπου οι μαθητές θα τις συνθέτουν έχοντας θέσει αρχικά τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις επιπτώσεις τους και στη συνέχεια τις λύσεις που μπορούν να δωθούν.
Πέραν του εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η επικοινωνία, η συνεργασία και η ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων ως μελλοντικά μέλη της κοινωνίας μας σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η Δρ. Νίκη Ευελπίδου και η ομάδα της, αποτελούμενη από άτομα με ειδίκευση σε περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα έχουν το ρόλο των εκπαιδευτών κατά τη διάρκεια αυτού του σχολείου. Επίσης, μέλη της εταιρίας Omega Technology θα έχουν την αρμοδιότητα να εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες στο τεχνολογικό κομμάτι της διαδραστικής πλατφόρμας.
Το εκπαιδευτικό σχολείο διοργανώνεται στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+, με ακρωνύμιο Envstories, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Μπορείτε να παρακολουθείτε και να ενημερώνεστε για την εκπαιδευτική δραστηριότητα της ομάδας μέσα από τη σελίδα του προγράμματος
Envtories: http://www.envstories.eu/