Εκστρατεία αλληλεγγύης Δήμου Ερμιονίδας για τους σεισμοπαθείς στην Ελασσόνα

Δημόσιο-Τηλεργασία: Πότε έρχονται οι εξ αποστάσεως «μόνιμοι υπάλληλοι
8 Μαρτίου 2021
Δήμος Γαλατσίου: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εξεύρεση νέου χώρου για τον ΣΜΑ
8 Μαρτίου 2021
Show all

Εκστρατεία αλληλεγγύης Δήμου Ερμιονίδας για τους σεισμοπαθείς στην Ελασσόνα

Ζημιές σε σχολείο στο χωριό Δαμάσι που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε την περιοχή της Θεσσαλίας, Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021. Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, λίγο μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 12:16, είχε μέγεθος 6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας και εστιακό βάθος 7,8 χλμ. Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα νέος σεισμός, 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο 7 χλμ ΔΝΔ της Ελασσόνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Τρόφιμα μακράς διάρκειας, και είδη πρώτης ανάγκης, συγκεντρώνει ο Δήμος Ερμιονίδας, για τους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

Στο πλαίσιο αυτό όπως ενημερώνει, από Δευτέρα έως Τετάρτη και ώρα 08:00 με 12:00 στις Αποθήκες του Δήμου και Τετάρτη απόγευμα 16:00 με 18:00 στο χώρο της Αλληλεγγύης θα συλλέγονται:

– τρόφιμα μακράς διαρκείας,

– κουβέρτες, σεντόνια, παπλώματα, μαξιλάρια,

– βρεφικά είδη (γάλα & πάνες),

– υγειονομικό υλικό,

– απολυμαντικά, καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής,

– νερά

– και είδη ρουχισμού

ώστε να αποσταλούν στους πληγέντες της περιοχής, όπου οι περιουσίες τους έχουν υποστεί ολική ή μερική καταστροφή και τα έχουν τόσο ανάγκη.