Εκσυγχρονισμός του στόλου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Νέα Σμύρνη: Σχολικό δεκατιανό από το Δήμο στα παιδιά των οικονομικά ασθενών οικογενειών
5 Σεπτεμβρίου 2022
Πτώση οροφής στο ισόγειο του δημαρχείου Ανατολικής Σάμου συνεπεία των πρόσφατων σεισμών
5 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

Εκσυγχρονισμός του στόλου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Στην ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου του προχώρησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στον τομέα Καθαριότητας και Επιχειρησιακού Έργου.
Την περασμένη εβδομάδα, έγινε η παρουσίαση των νέων οχημάτων τα οποία ο Δήμος προμηθεύτηκε με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) αποτελώντας έναν από του λίγους Δήμους της χώρας – όπως σημειώνει- που μπόρεσε να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη μέθοδο.
Η συνολική προμήθεια αφορά σε 17 οχήματα και όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης τα νέα οχήματα θα επιτελούν συγκεκριμένο έργο και δεν θα εμπλέκονται στην αποκομιδή του συνόλου των απορριμμάτων ενώ παράλληλα θα χρεωθούν σε συγκεκριμένους οδηγούς για την καλύτερη λειτουργία και συντήρησή τους.Η παράδοση των οχημάτων έχει ξεκινήσει σταδιακά εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και πλέον κρίνεται ότι θα δώσει τη δυνατότητα παροχής σημαντικών υπηρεσιών με ποιοτικά χαρακτηριστικά στους δημότες, στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων αλλά και γενικότερων έργων καθαρισμών.
«Η αναβάθμιση της καθημερινότητας ήταν για εμάς από την αρχή ζήτημα προτεραιότητας. Μια προσπάθεια στην οποία επενδύσαμε συστηματικά, με πράξεις και αποτελέσματα, ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας. Ο απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων τα οποία παραλάβαμε, δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες. Μέσα σε μια μόλις θητεία, καταφέραμε να τον ανανεώσουμε, με αποτέλεσμα να βελτιώνονται αισθητά οι υπηρεσίες προς τους Δημότες, αλλά και να μειώνεται σημαντικά το κόστος συντήρησης και επισκευής των οχημάτων. Με χρηστή και συνετή οικονομική διαχείριση, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ακόμη σημαντική παρακαταθήκη, για έναν σύγχρονο, αποτελεσματικό Δήμο, για μια καθαρότερη και νοικοκυρεμένη πόλη. Και σε αυτό οφείλουμε και μπορούμε να συμβάλουμε όλοι», δήλωσε η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.

Τα οχήματα τα οποία προμηθεύεται ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αφορούν σε:
Απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσας χωρητικότητας 16κμ
Απορριμματοφόρο οχήματα ανοικτού τύπου χωρητικότητας 4κμ
Τριαξονικό όχημα 26τν τύπου γάντζου (ΗΟΟΚ LIFT) μεταφοράς απορριμματοκιβωτίων
Τετραξονικό όχημα 33τν τύπου γάντζου (ΗΟΟΚ LIFT) μεταφοράς απορριμματοκιβωτίων
Τριαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό 26τν
Διαξονικά ανατρεπόμενα φορτηγά 10τν με γερανό και γάντζο
Διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό 10τν με γερανό και αρπάγη
Διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 3,5τν
Διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 7,5τν με γερανό και αρπάγη
Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός της σχετικής μελέτης ανέρχεται στα 3.648.824,00€ ενώ η προμηθεύτρια εταιρεία έχει αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη, τις άδειες, και τα λοιπά νομιμοποιητικά έγγραφα.